‘Budi moj mesar’: Ravlić đake podupire s 30.000 kuna

Autor: Darko Bičak , 01. srpanj 2020. u 14:17
Osječka mesna industrija treću godinu projektom stipendira školovanje onih koje želi zaposliti /G. Kovačić/PIXSELL

Odabrani stipendisti će školovanje provesti u Obrtničkoj školi u Osijeku, gdje će izučiti teoretski dio ovog zanimanja.

Usprkos problemima koje je donijela pandemija koronavirusa, kako zdravstvenih, tako i gospodarskih, uspješne hrvatske tvrtke nastavljaju svoje projekte regrutiranja nove radne snage.

Jedna od njih je Mesna industrija Ravlić koja u suradnji s Obrtničkom školom u Osijeku treći put provodi projekt stipendiranja za zanimanje mesar.

Kako sami ističu, potaknuti manjkom ponude radne snage, profesije mesar te uvjetovano manjkom zainteresiranih za ovo zanimanje, kroz projekt “Budi moj mesar“, nastoje pronaći buduće djelatnike.

Odabrani stipendisti će školovanje provesti u Obrtničkoj školi u Osijeku, gdje će izučiti teoretski dio ovog zanimanja, a u Ravlićevom proizvodnom pogonu im nude mogućnost odrađivanja praktičnog dijela nastave kako bi stekli neophodna znanja i vještine.

“Kako bismo dodatno potaknuli buduće srednjoškolce na odabir smjera mesar, nudimo im stipendiju tijekom školovanja u iznosu 10.000 kuna godišnje. Cilj nam je stvoriti i izučiti radnu snagu budućih generacija, kako bi se ovo zanimanje očuvalo i održalo u budućnosti”, kažu u osiječkoj mesnoj industriji.

Učenik je nakon završetka školovanja obvezan ostati zaposlen u ovoj tvrtki minimalno tri godine, a u suprotnom je obvezan vratiti polovinu iznosa stipendije.

Komentirajte prvi

New Report

Close