Bubalo: Sniženje cijene vode osječki Vodovod baca na koljena

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. srpanj 2013. u 15:44
Krešimir Bubalo (Photo: Davor Javorovic/PIXSELL)

Bubalo je na konferenciji za novinare rekao da će takva odluka osječki Vodovod “baciti na koljena” jer je riječ o osam milijuna kuna koje netko mora nadoknaditi.

Nakon današnje izjave osječkoga gradonačelnika Ivice Vrkića da će cijena vode u Osijeku od 1. listopada biti niža za 10 posto, podpredsjednik HDSSB-a i kluba vijećnika te stranke u osječkome Gradskom vijeću Krešimir Bubalo izjavio je kako je takva odluka nerealna.

Bubalo je na konferenciji za novinare rekao da će takva odluka osječki Vodovod "baciti na koljena" jer je riječ o osam milijuna kuna koje netko mora nadoknaditi.

Ustvrdio je kako će u konačnici, nakon pojeftinjenja, voda opet morati poskupjeti, a zna se da će to snositi Osječani. "Ako su HDZ, Đapić i ostali htjeli na taj način podilaziti građanima, to su trebali učiniti odmah, to jest od 1. srpnja", dodao je.

"Kao građaninu, svakako mi je cilj da sve bude jeftinije, ali sam svjestan što to u konačnici znači", rekao je Bubalo, ističući kako bi sigurno i on kao gradonačelnik za vrijeme svojega mandata snizio cijenu vode i sve ostalo, ali "računice pokazuju drukčije".

"I te kako smo imali problema s dubiozom Vodovoda od 42 milijuna kuna iz 2009. godine, koja je rezultat poslovanja HDZ-ova direktora Željka Lijića, a protekle smo četiri godine jedva to uspjeli sanirati i Vodovod dovesti do pozitivnog poslovanja", istaknuo je i dodao da će sniženje cijene vode "ići na teret gradskog proračuna ili započetih investicija".

"U Vodovodu je oko 750 zaposlenih pa se postavlja i pitanje njihove sudbine", rekao je Bubalo.

Komentirajte prvi

New Report

Close