Magazin Poslovna 2023
Poslovna 2023.

Brzim prilagodbama odgovaramo na izazove

Kontinuirano procjenjujemo rizike te nastavljamo s optimizacijom i povećanjem učinkovitosti poslovanja kako bismo unutarnjim rezervama amortizirali povećanje troškova.

Hrvoje Čeović
15. prosinac 2022. u 22:00
Hrvoje Čeović/PD

Globalna kriza uzrokovana pandemijom Covid-19, ratnim operacijama u Ukrajini i sankcijama prema Rusiji stavila je pred Belupo – kao i većinu poslovnih subjekata u Hrvatskoj – niz novih izazova. Rast cijena sirovina i energenata, pad kupovne moći, volatilnost valutnih tečajeva i neizvjesnost u lancu nabave prisilile su nas na reorganizaciju i prilagodbu novonastaloj situaciji u vrlo kratkom roku.

Kontinuirano procjenjujemo rizike te nastavljamo s daljnjom optimizacijom i povećanjem učinkovitosti poslovanja kako bi unutarnjim rezervama amortizirali povećanje troškova, održali stabilnost i efikasnost cjelokupnog poslovanja i na taj način krizu iskoristili kao poslovnu priliku. Usmjereni smo na efikasnost poslovanja, kvalitetnu suradnju s partnerima, stabilan i kontinuiran rast te motivirane i zadovoljne zaposlenike.

Na temelju ostvarenih poslovnih rezultata ulažemo napore s ciljem poboljšanja uvjeta rada i materijalnih prava radnika. Tako će našim zaposlenicima do kraja ove poslovne godine biti isplaćeni nagradni dodaci kao pomoć u vrijeme ubrzanog rasta troškova života. U 2023. nastavljamo se oslanjati na znanje i kompetencije naših zaposlenika te planiramo rast poslovanja i ostvarenje ciljeva usprkos nesigurnom okruženju.

Glavna odrednica nam ostaje razvoj visokokvalitetnih, sigurnih i učinkovitih lijekova u tehnološki unaprijeđenim proizvodnim procesima, a našim ćemo pacijentima i dalje osiguravati široku dostupnost terapijskih rješenja te poticati konkurentnost i inovacije.

Društvenu odgovornost nastavit ćemo graditi u području zdravlja te kroz brojne projekte koji poboljšavaju kvalitetu života ljudi kao što su dječja klizališta, igrališta, sport, ekologija i aktivnosti lokalne zajednice. Vjerujemo da je farmaceutska industrija od strateškog značaja za Hrvatsku. Ona je u ovom trenutku suočena s visokim cijenama sirovina i energenata te nezapamćenim rastom troškova proizvodnje.

Vjerujemo da će reforma zdravstva koja je u tijeku biti u korist zdravlja pacijenata, a Belupo će i dalje nastojati svojim lijekovima doprinositi racionalizaciji troškova zdravstvenog sustava. Belupo je prošle godine obilježio 50 godina od osnutka. Ponosni smo na sve što je napravljeno te s puno entuzijazma i ambicije gradimo pretpostavke za uspješnu i održivu budućnost.

New Report

Close