‘Brzi’ VTS olakšava rješavanje roll-up kredita

Autor: Jadranka Dozan , 28. listopad 2018. u 22:00
Izvanredni povjerenik Fabris Peruško/Goran Stanzl/PIXSELL

Pravomoćnošću nagodbe otvorena vrata ustrojavanju novog Agrokora.

Rješenjem Visokog trgovačkog suda (VTS) rješenje o nagodbi u Agrokoru postalo je pravomoćno. Time su i formalno otvorena vrata provedbi nagodbe i ustrojavanju novog Agrokora, dok je Ivica Todorić i formalno prestao biti vlasnik.

Odluka VTS-a stigla je nešto prije nego se u javnosti očekivalo. Još početkom prošlog tjedna, u novom izvješću Vladi o radu izvanredne uprave očekivani se pravorijek VTS-a smještao u studeni, a povjerenik Fabris Peruško rekao je, među ostalim, da "ako rješenje VTS-a bude u idućih mjesec ili mjesec i pol, IU će završiti s radom krajem prvog ili početkom drugog kvartala 2019.".

S obzirom na razinu politiziranosti slučaja Agrokor, očekivano su uslijedile i neizostavne teorije o tajmingu odluke VTS-a, no trenutno je važnije to što je za refinanciranje više od milijardu eura teškog ugovora o najstarijem kreditu bolje što je odluka već pala.

S njom je lakše krenuti u konkretnije razgovore s investitorima, a u refinanciranju tzv. roll up aranžmana vrijeme je važan faktor jer je dogovorom o prolongatu iz lipnja uz jednokratnu naknadu predviđen i postepeni rast kamate, pri čemu je do kraja ove godine ona osam posto, a od siječnja raste svaki mjesec za pola posto. 

Komentirajte prvi

New Report

Close