Brodski i avionski prijevoznik dogovaraju jednu kartu

Autor: Darko Bičak , 23. srpanj 2020. u 17:20
Jadrolinija i Croatia Airlines ponudili bi objedinjenu uslugu /MIRANDA ČIKOTIĆ/PIXSELL

Cilj suradnje je iskoristiti prednosti koje obje kompanije imaju kao važni sudionici hrvatske prijevozničke scene te tako u budućnosti ponuditi objedinjenu uslugu.

Nacionalni zračni prijevoznik, Croatia Airlines (CA), i nacionalni brodski prijevoznik, Jadrolinija (JL), potpisali su jučer ugovor o poslovnoj suradnji temeljem kojeg će, objedinjujući snage, nastojati unaprijediti hrvatsku turističku ponudu.

Nisu objavljeni konkretni detalji, no za očekivati je da se radi o načelnom sporazumu kojim će se tek ispitati mogućnosti suradnje.

U zajedničkom priopćenju stoji da je cilj suradnje iskoristiti prednosti koje obje kompanije imaju kao važni sudionici hrvatske prijevozničke scene te tako u budućnosti ponuditi objedinjenu uslugu, koja će turistima na jednostavan i efikasan način Hrvatsku učiniti još dostupnijom, a njezine destinacije pristupačnijima.

Očekuju da bi veliki broj putnika – 2,18 mil. kod avioprijevoznika te 12,5 mil. od Jadrolinije, mogao sinergijom donijeti dodatnu vrijednost za obje tvrtke. No, činjenica je da CA, posebice u turističkoj sezoni, drži relativno malo hrvatskog tržišta (lani 11,4 mil. putnika), a uz to je i najviše CA putnika vezano uz Zagreb.

S druge strane, JL većinu prihoda ostvari od vozila, ne od putnika. Cijena jednosmjerne karte za jednu osobu za trajekt Split – Vela Luka na Korčuli je 50 kuna, a za manji osobni auto 375, bez ovogodišnjeg sezonskog poskupljenja od 20%.

Komentirajte prvi

New Report

Close