Brodotorgir: porinut tanker vrijedan 45 milijuna dolara

Autor: Poslovni.hr/H , 02. srpanj 2016. u 17:03
Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL/Arhiva

To je drugi takav tanker izgrađen u Brodotrogiruu za pomorsku kompaniju Trogir Maritime, a prvi je porinut prošle godine.

Tanker vrijedan 45 miljuna dolara namjenjen za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda kojeg je Brodotrogir izgradio za vlastitu pomorsku komapniju Trogir Maritime, porinut je u subotu u trogirskom brodogradilištu.

 Tanker je dug 284 metra, širok 32 metra, a nosivost mu je 49.500 tona. To je drugi takav tanker izgrađen u Brodotrogiruu za pomorsku kompaniju Trogir Maritime, a prvi je porinut prošle godine.

 Član Uprave Brodotrogira i vlasnik tog brodogradilišta Danko Končar je izjavio kako te tankere pomorska kompanija Trogir Maritime iznajmljuje brodarima za dnevni iznos između 7.500  i 9.500 dolara.

 "Danas kada smo porinuli ovaj tanker veliki je dan za naše brodogradilište i Trogir," rekao je Končar. Istaknuo je kako je zadovoljan onime što je postignuto u posljednje tri godine u Brodotrogiru, koliko je vlasnik tog brodogradlišta, u kojem istodobno traje i restruktiriranje.

 "Nositelji budućih aktivnosti su osim izgradnje brodova, poslovi remonta  brodova u našem brodogradlištu i razvoj naše marine,", kazao je Končar.

 U pisanom materijalu u povodu današnjeg porinuća tankera navodi se kako u Brodotrogiru ukupna vrijednost postojeće knjige narudžbi iznosi oko 200 milijuna dolara. "Planovi Brodotrogira o ugovaranju novih poslova ovih dana koncentrirani su na potpisivanje ugovora za gradnju jednog specijalnog tankera  za navigaciju u ledu čija će se kobilica položiti u prosincu ove godine, zatim opremanje još jednog tankera  nosivosti 45.000 tona. Brodotrogir je potpisao i sporazum za gradnju četiri tankera  plitkog gaza za prijevoz kemijskih proizvoda i navigaciju u Sjevernom moru i Baltiku," navodi se u materijalu.

 Pomoćnik ministra gospodarstva Ivan Sertić, koji je nazočio svečanosti, istaknuo je kako je današnje porinuće tankera pokazatelj kako se restrukturitranje Brdotrogira odvija po planu. "Restrukturiranje Brodotrogira je uspješna priča i Brodotrogir će i dalje imati poptoru Ministarstva gospodarstva i Vlade RH", kazao je Sertić.

 Gradonačelnik Trogira Ante Stipičić je istaknuo kako Brodotrogir posljednjih nekoliko  godina radi punim kapacitetom, što je iznimno važno za gosopodarstvo trogirskog podučja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Dakle ove godine sa ovom katastrofalnom vladom i njenim sarlatanskim eksperimentima onda bar 100 tisuca ljudi seli

New Report

Close