Brodosplit ovaj tjedan ugovara 5 jedrenjaka, jahtu, off-shore projekt…

Autor: Poslovni.hr , 02. travanj 2013. u 11:04
Tomislav Debeljak (Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL)

“Mogu najaviti već sada da sljedeći tjedan ugovaramo 5 jedrenjaka, jednu jahtu i jedan off-shore projekt…”.

"Mogu najaviti već sada da sljedeći tjedan ugovaramo 5 jedrenjaka, jednu jahtu i jedan off-shore projekt, kao i otvaranje poduzeća koje će graditi vjetro park i poduzeća koje će graditi trigeneracijsku ekološku plinsko kombiniranu elektranu. Za ostale ugovore za brodove ne smijem govoriti jer nemamo pristanak samih kupaca, no u kratkom vremenu bi trebali popuniti kapacitete u 2014 g nadalje", najavio je Tomislav Debeljak prije nekoliko dana radnicima Brodosplita na Facebook stranici Škveranka.

"Moram se ispričati i onima koji će ostati bez posla, znajte da ćete van otpremnine imati uvijek otvorena vrata za pomoć. Nemojte se bojati ući u program samozapošljavanja o kojem sam ranije pričao, jer ćemo dati sve da Vam pomognemo za uzor svim poduzećima u restrukturiranju", poručio je Debeljak radnicima.

"Znam da mnogima neće pasati što ću napisati, mislit će da sam neiskren, no siguran sam da su gotovo svi sindikati svjesni i da su shvatili njihovu ulogu u Novom Škveru. Nemam nikakvog razloga lagati ili pretjerivati, jer smo već potpisali navedeni dodatak izmjena KU, ali moram Vam reći da sam siguran da usprkos oštrim i nabrijanim stanjem poslodavca i sindikata od prije nekoliko tjedana, siguran sam da će buduća suradnja biti na uzor svima u Hrvatskoj. Tome govori i činjenica složnosti poslodavca i sindikalnih povjerenika (zamjena radničkom vijeću) u kojoj su gotovo svi glasali za prijedlog promjena. Koliko imam informaciju da je svega jedno ili dvoje njih bilo suzdržano i/ili protiv", dodao je.

Komentari (1)
Pogledajte sve

DIV-u treba dati podrsku i sansu, jer druge prilike ne bude….

New Report

Close