Brođanin kupio komodu pa u njoj našao više od 25.000 eura, nije mu bilo svejedno

Autor: Poslovni.hr , 17. travanj 2020. u 08:25
FOTO: GettyImages

Uzeo si je neko vrijeme da razmisli što će napraviti jer mu je svašta padalo napamet obzirom da se u ladici nalazilo više od 25 tisuća eura. Ljude nije znao pa je svašta mogao očekivati.

Po dolasku u stan Petar je primijetio kako se nešto u novo-kupljenoj komodi kotrlja. Otvorio je ladicu i ugledao tuđe obiteljske albume, ali i omotnice s desetcima tisuća eura. Pomislio je da ga netko zeza, pišu 24sata.

Petar Gavran (22) je mladić rodom iz okolice Slavonskog Broda, ali već godinu dana radi u Njemačkoj. Polovnu komodu je kupio preko internetskog oglasnika za novi stan u jednom njemačkom gradiću, a omotnice krcate eurima nisu zezancija nego stvarnost kojom je mladić pokazao ljudskost – vratio je novac potpunim strancima.

Tek na stubištu zgrade primijetio je kako se nešto unutar komode kotrlja. Unutra je pronašao albume i omotnice s eurima.

“Jedna je bila djelomično poderana pa sam je lagano otvorio i izvukao novčanicu, prinio je na svjetlost i vidio da je stvarna jer je imala žig i, naravno, ostao šokiran”, kaže Petar.

Uzeo si je neko vrijeme da razmisli što će napraviti jer mu je svašta padalo napamet obzirom da se u ladici nalazilo više od 25 tisuća eura. Ljude nije znao pa je svašta mogao očekivati. Javio im se i kroz poruke ih je pokušao navesti na to da mu oni kažu za novac. Albuma su se sjetili i molili su da ih vrati jer imaju obiteljsku vrijednost, ali novac nisu tražili jer nisu za njega znali.

“Nisam bio siguran je li to prljav novac, je li to uopće komoda njihova ili je možda ukradena. Pokazali su mi svoje dokumente koji su isti onima koji su bili u albumima pa sam onda shvatio da to uistinu pripada njihovoj obitelji. Vjerojatno nekome tko je živio u stanu pa umro. Oni žive na selu, a stan je obiteljski. Počeli rasprodavati stvari”, priča Petar koji priznaje i kako su ga nagradili za njegovu skromnost.

S obitelji se ponovno našao kako bi im predao novac i albume.

– Ni u jednom trenutku nisam pomislio zadržati novac jer ga ne bih mogao koristiti, ne bih s njim našao sreću, meni bi to bio nesretan novac, skromno zaključuje dvadesetdvogodišnji mladić i kaže kako će odsada duplo pregledavati ladice.

Komentirajte prvi

New Report

Close