Brnjac: Predsezona najbolja ikad, posezona je obećavajuća

Autor: Poslovni dnevnik , 27. kolovoz 2023. u 22:00
Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac/Ž. Hladika/PIXSELL

Ključni naglasak Ministarstva je na ravnomjernom rasporedu dolazaka tijekom cijele godine.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u petak je u izjavi novinarima izrazila zadovoljstvo ovogodišnjim rezultatima u turizmu, a što je i u skladu s Vladinom strategijom razvoja održivog turizma u Hrvatskoj.

“Nije nam cilj imati vršno opterećenje tijekom srpnja i kolovoza – takvo da to naše prometnice ne mogu prihvatiti, da naša komunalna infrastruktura puca, da nemamo električne energije i vode. Upravo zato smo krenuli s razvojem same strategije”, istaknula je Brnjac.

Ključni naglasak Ministarstva je na ravnomjernom rasporedu dolazaka tijekom cijele godine. Ministrica je istakla kako se trenutno drže brojki iz 2019. godine, te da je primjetno unapređenje destinacija kako bi se izbjegli negativni učinci masovnog turizma.

Ministrica je potvrdila zadovoljstvo predsezonom i najavljenom podsezonom, unatoč izazovima vremenskih uvjeta. “Imamo najbolju predsezonu ikada. Posezona pokazuje obećavajuće rezultate – hotelijeri i kampovi su izrazito zadovoljni” izjavila je.

Hrvatska narodna banka (HNB) već je predstavila pozitivne prognoze prihoda od turizma, no ministrica je naglasila kako treba pričekati konače brojke krajem godine. “Prošla godina je već bila rekordna, a za ovu godinu HNB je izašao sa podatkom od 14,1 milijarde. Pričekajmo kraj godine da bismo dobili cjelovitu sliku,” izjavila je ministrica.

Komentirajte prvi

New Report

Close