Britanci u novom pogonu u Vojvodini zapošljavaju 3.000 ljudi

Autor: Poslovni.hr , 19. veljača 2016. u 14:10
Foto: Thinkstock

Svojim proizvodima Delphi snabdijeva 19 od 20 najboljih proizvođača vozila u Europi.

U novom pogonu kompanije "Delphi automotive" u Novom Sadu bit će zaposleno 10 posto ukupnog broja njihovih radnika u Europi, a to je 3.000 ljudi, istaknuo je srpski premijer Aleksandar Vučić.

Kako pišu srpski mediji, stranim ulagačima poručio je da su izabrali najbolju zemlju i divan grad za svoju investiciju. 

"Poslije 35 godina to je prva tako velika investicija u Novom Sadu. Radili smo u tišini, imali smo konkurenciju dvije zemlje, ali Britanci su odlučili da tvornicu napraviti ovdje i imat će najbolju radnu snagu, bit će zadovoljni, a siguran sam da će i ovi mladi ljudi, koji će ovdje raditi biti zadovoljni", rekao je premijer prilikom otvaranja tvornice. Vučić je rekao da će 2.000 radnika biti zaposleno u Novom Sadu, a još tisuću u nekom drugom gradu. Trenutno je u tvornici zaposleno 300 radnika, 150 prima plaću, 150 je zaposleno preko agencija, i od lipnja će krenuti novo zapošljavanje.

"Delphi automotive PLC" je globalni autodobavljač tehnologija za putnička i komercijalna vozila čije je sjedište u Velikoj Britaniji, a tehničke centre, proizvodne pogone i servise za podršku kupcima ima u 44 zemlje svijeta.

Svojim proizvodima Delphi snabdijeva 19 od 20 najboljih proizvođača vozila u Europi.

Novi pogon će biti izgrađen u objektu nekadašnje tvornice "Neobus" u Novom Sadu.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Dobro je da su pogon otvorili u Vojvodini,nego u Srbiji![/i]

Grad Novi Sad im je ustupio proizvodnu halu i obecao jos jednu napraviti. Osim toga nekoliko godina nece placati komunalije. Trenutno je uposleno oko 300 ljudi, koji konfekcioniraju kablove za automobilsku industriju i zaradjuju cca. 200 € netto.
Hrvatskoj takvi poslovi jednostavno nisu potrebni.

New Report

Close