Britanci nahvalili hrvatski otok: ‘Nema gužvi, ugodniji je za odmor nego Hvar’

Autor: Poslovni.hr , 11. lipanj 2024. u 09:59

Express piše da temperature tijekom lipnja na ovom otoku idu do 26°C, što ga, ističu, čini idealnim mjestom za one koji traže ljetna putovanja.

Strani mediji u posljednjih nekoliko tjedana raspisali su se o destinacijama koje bi turistima mogle biti odlične za ljetni odmor. Tako je britanski portal Express nedavno izdvojio otok Vis opisujući ga kao “idealno odredište za putnike koji traže mir, avanturu i autentičnost hrvatskog otočnog života”.

“Prekrasan otočić u Europi, poznat po svojoj zapanjujućoj prirodnoj ljepoti, bogatoj povijesti i kulturnom značaju, savršeno je mjesto za ljetni odmor s gotovo nimalo turista. Lijepi otok karakteriziraju razvedena obala, brda i plodne ravnice”, dodali su i napomenuli da je najviša točka Visa planina Hum, prenosi Index.

Pohvalili i hranu 

Express piše da temperature tijekom lipnja na ovom otoku idu do 26°C, što ga, ističu, čini idealnim mjestom za one koji traže ljetna putovanja. Pritom su izdvojili i najpopularnije plaže – Stinivu, Stončicu i Srebrnu. Pohvalili su i hranu napomenuvši da se na Visu uvijek nude svježi morski plodovi.

Za kraj su dodali da je Vis tijekom ljeta domaćin mnogih kulturnih i glazbenih festivala i da je, uspoređujući ga s Hvarom, otokom koji je često odredište turista, Vis puno ugodniji za odmor zbog manjih gužvi.

Komentirajte prvi

New Report

Close