Brajdica s rekordnim pretovarom, 50% ide željeznicom

Autor: Poslovni dnevnik , 28. veljača 2024. u 22:00
Neki od poslova na Brajdici zahtijevaju obuku od šest do 12 mjeseci/G. Kovačić/PIXSELL

Jadranska vrata sada izravno zapošljavaju 242 radnika, a za dio poslova angažiraju podizvođače pa je ukupno zaposlenih više od 300.

Na kontejnerskom terminalu Brajdici u riječkoj luci, kojim upravlja tvrtka Jadranska vrata (AGCT), lani je pretovareno rekordnih 386 tisuća kontejnerskih jedinica (TEU), a terminal je ticalo 275 brodova, doznaje se iz te tvrtke.

Prethodne, 2022. na Brajdici su pretovarene 373 tisuće kontejnera, a iz Jadranskih vrata ističu da sada od svih kontejnera koji se prekrcavaju na Brajdici, njih gotovo 50% na terminal dolazi ili odlazi koristeći željezničke servise.

Naglašavaju da taj trend učvršćuje poziciju tvrtke i Rijeke kao kontejnerske luke za srednju i jugoistočnu Europu te važnost razvijene i održavane željezničke infrastrukture.

Jadranska vrata ulažu u nabavu dvije nove Super Post Panamax dizalice i opremu za manipulaciju kontejnerima na skladišnom prostoru kako bi omogućili rad na puno većim kontejnerskim brodovima i osigurali budućnost terminala.

Produbljenje 100 metara operativne obale bit će dovršen u idućim mjesecima, nakon čega je ključno nastaviti i započeti Fazu 2 produbljenja obale, što je neophodno kako bismo osigurali barem jedan vez za veće brodove, navode. Jadranska vrata sada izravno zapošljavaju 242 radnika, a za dio poslova angažiraju podizvođače pa je ukupno zaposlenih više od 300.

Komentirajte prvi

New Report

Close