Braća Mamić našli nove odvjetnike

Autor: Poslovni.hr , 21. lipanj 2017. u 10:53
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Nakon što je Zdravko Mamić prošli tjedan vičući u sudnici otkazao punomoć svojim dotadašnjim odvjetnicima Jadranki Sloković i Čedi Prodanoviću, sudac Darko Krušlin dao mu je rok do sljedeće rasprave zakazane početkom srpnja da izabere nove odvjetnike. Doznaje se da su novi odvjetnici Ivan Stanić i Nikola Mandić, koji rade zajedno s Matom Matićem.

Stanić bi trebao biti branitelj Zdravku, a Mandić Zoranu Mamiću. S obzirom na ulazak novih odvjetnika u spis, u takvim situacijama je uobičajeno i da odvjetnici od suda traže i dobiju vrijeme za upoznavanje sa spisom. No, kako se doznaje, u slučaju Mamić to neće biti tako jer njegovi novi odvjetnici sudu planiraju podnijeti podnesak u kojem se tog prava odriču. Jedan od razloga je što Mamić time želi dokazati da zadnji eksces u sudnici nije isplanirao, već se on spontano dogodio, što ruku na srce, malo tko vjeruje. A drugi, mnogo važniji je činjenica da odvjetnici Stanić, Mandić i Matić zastupaju Mamiće u drugom postupku koji se protiv njih vodi, te su dovoljno upućeni i u ovaj spis, piše Večernji list

Riječ je o postupku koji se zbog izvlačenja novca iz Dinama vodi protiv Zdravka, Zorana i Marija Mamića, te Igora Krote, Sandra Stipančića, Damira Vrbanovića i Nikkyja Vuksana. Taj je postupak u fazi istrage, a očekuje se da bi optužnica mogla biti podignuta tijekom srpnja. U tom postupku Mamić i ostali sumnjiče se za izvlačenje oko 270 milijuna kuna iz Dinama, i to preko off shore kompanija registriranih u Švicarskoj, Arapskim Emiratima, Velikoj Britaniji i Hong Kongu.

Komentirajte prvi

New Report

Close