Božinović ustvrdio da ne možemo biti zadovoljni situacijom, govorio i o novim mjerama

Autor: Poslovni.hr , 29. ožujak 2021. u 12:52
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 300 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je 18 osoba, izvijestio je u ponedjeljak nacionalni Stožer civilne zaštite.

Imamo rast od 47 posto u odnosu na prošli tjedan, rakao je Krunoslav Capak. Naveo je da smo po 14dnevnoj incidenciji na 9 mjestu država EU.

Vili Beroš zaključio je da epidemiološka situacija nije dobra i da scenarij za ovaj treći val ovisi samo o nama.

Davor Božinović je rekao da i sada imamo na snazi vrlo ozbiljne mjere no drugo je pitanje njihove provedbe.

Nikako ne možemo biti zadovoljni situacijom, rekao je Božinović. Pokaže li se potreba, mjere koje se donesu 1.4. mogu se promijeniti i prije njihovog isteka 15.4. Djelovat ćemo ovisno o tome kakva bude situacija, dodao je Božinović te ustvrdio da s mjerama ne treba ni pretjerivati.

“Kod lokalnih stožera imamo šaroliku situaciju. Neki su vrlo aktivni. S druge strane, tog entuzijazma nema kod svih stožera. Mi ćemo i o tome morati voditi računa. Ne želimo s nekim mjerama ići predaleko u odnosu na neke stožere koji su se svojim prijedlozima potrudili. Ako su oni došli u situaciju da imaju bolje brojke, ne bi bilo oportuno da se njih kažnjava. Ta situacija se može pojaviti. O tome ćemo morati razmisliti. Više nikome nije tajna kako se virus širi, kako se on može zaustaviti. Ako se svi posvetimo tome, onda ćemo imati bolju situaciju”, kazao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close