Božinović se izjasnio o mogućem povratku covid potvrda u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 21. srpanj 2022. u 09:24
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Božinović je dodao kako je dobro da svjetske organizacije daju preporuke jer se radi o preporukama struke.

Upitan radi li se o pritisku na suverenost politika nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija priopćila kako zemlje moraju ponovno uvesti mjere nošenja maski kako bi izbjegle strože mjere, potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je odgovorio da nitko ne može narediti nekoj državi kakve će donositi mjere, piše N1.

”To je bio slučaj i u prethodne dvije godine jer inače ne bi postojale razlike u mjerama od države do države. Protuepidemijske mjere smo poduzimali na sličan način, međutim Hrvatska je imala jednu od najliberalnijih mjera u Europi. Uvijek smo vodili računa da ne opteretimo sustav i gospodarstvo, a da s druge strane budemo maksimalno odgovorni i zaštitimo prije svega ranjive skupine od virusa”, kazao je.

Božinović je dodao kako je dobro da svjetske organizacije daju preporuke jer se radi o preporukama struke. Na pitanje postoji li šansa za povratkom covid potvrda na jesen, Božinović je odgovorio da se u ovom trenutku ne razmišlja u ponovnom uvođenju tih potvrda.

”Vidjet ćemo što će biti politika na razini nekih država članica EU kada je u pitanju uporaba potvrda za prijelaz granica, a što je nešto na što mi ne možemo utjecati”, kazao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close