Božinović: Policija će nadzirati provedbu mjera i bit će striktnija nego dosad

Autor: Poslovni.hr , 21. studeni 2020. u 09:34
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Davor Božinović je rekao kako se nada da će nove mjere dovesti do usporenja zaraze te da su zato i donesene.

Davor Božinović, načelnik Stožera civilne zaštite, gostovao je u Dnevniku HRT-a i govorio o novim mjerama u borbi protiv koronavirusa.

Davor Božinović je rekao kako se nada da će nove mjere dovesti do usporenja zaraze te da su zato i donesene.

“Mjere ovise o tome koliko će ih se građani pridržavati. Mjere znače samodisciplina svakoga od nas. Stožer donosi mjere, pratit će provodnu mjera i kontrolirati ih”, rekao je.

Božinović je rekao kako je policija sastavni dio odluke o nadzoru provedbe mjera.

“Policija, Državni inspektorat i Ravnateljstvo civilne zaštite i Stožeri civilne zaštite po županijama, gradovima i općinama će se uključiti. Međutim, policija će sada biti u provedbi ovih mjera puno striktnija. Kroz temeljnu i kriminalističku policiju će istraživati eventualno postojanje prekršajne i kaznene odgovornosti pravnih i fizičkih osoba”, rekao je Davor Božinović.

Božinović je rekao kako se cijelo vrijeme prati situacija u Hrvatskoj i susjednim zemljama te zemljama koje su uvele strože mjere i ne vidi da je to u nekoj mjeri zaustavilo ili pomoglo u borbi s virusom.

“Mjere donosimo racionalno i promišljeno i pratit će se kako će se mjere primjenjivati. Odlučivat će i epidemiološka situacija u budućnosti i eventualno poduzimanje novih mjera”, rekao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close