Božinović otkrio do kada ćemo morati nositi maske

Autor: Poslovni.hr , 16. srpanj 2020. u 08:59
Foto: Damir Krajac/PIXSELL

Opisao je i kako će izgledati ako netko nema masku, a želi dobiti neku uslugu.

Odluke, tvrde nam u Stožeru danima, moraju se poštivati. Gost RTL-a Danas bio je šef Nacionalnog stožera RH Davor Božinović koji je dodatno pojasnio najnovije mjere.

“Vi znate da je naš pristup orijentiran prema podizanju svijesti ljudi. U onom trenutku kad znanost nešto potvrdi, a znanost znamo da je i oko pitanja maski, s obzirom da znamo da se radi o virusu, u početku i Svjetska zdravstvena organizacija davala dvojaka tumačenja, međutim sad je konsezualno prihvaćeno da maske štite, pogotovo ako ih nosimo svi u zatvorenim prostorima.

Nama je cilj da građani prihvate tu činjenicu kao nešto što može štititi njih i druge od njih kad je u pitanju prenošenja koronavirusa. Mi ćemo činiti sve da ne moramo dolaziti u siutaciju da se ljude kažnjava. Međutim ukoliko netko svjesno ne bude htio nositi masku koja je obvezna i time u zatvorenom prostoru ugrožava zdravlje ljudi, vjerojatno bi onda i nadležna tijela poduzela i neke druge radnje”, kazao je Božinović.

Opisao je i kako će izgledati ako netko nema masku, a želi dobiti neku uslugu.

“Ne smije dobiti uslugu, to je sad odgovornost institucije u koju je osoba došla i šalterskog službenika koji zapravo bi pomogao nekome tko može ugroziti i njezino zdravlje. Postoje zakonska rješenja i za te situacije”, kazao je.

Objasnio je i po kojim će zakonima kažnjavati ljude.

“Tu ima i Zakon o sustavu civilne zaštite, Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, ovo što vi govorite ide i prema prekršaju protiv javnog reda i mira. No, prepustimo to životu, a ja se nadam da će nas život naučiti u ovom novom normalnom da će maske nositi svi jer to je zapravo dobro za sve”, objasnio je.

Kazao je i do kada će se morati nositi maske.

“Sve dok se ne nađe neko rješenje za taj virus i ukoliko znanstvena zajednica ne promijeni svoje mišljenje, onda bi to trajalo sve dok se ne proglasi kraj epidemije”, rekao je Božinović.

 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ako je u Zemlji takva “zdravstvena situacija” da se maske “moraju nositi”, tada a s obzirom da smo mnogi od nas plaćali Zdravstveno i dopunsko osiguranje, bio bi red da nam se maske dodjele na mjesečnoj bazi u količini koja je potrebna! Zašto da kupujemo lihvarski skupe maske?!

<span style=”background-color: #ffffff;”>“Vi znate da je naš pristup orijentiran prema podizanju svijesti ljudi”.. e Božinoviću ne ide to tako. Narod je kao dijete, gleda i imitira. Vi ste pokazali svoj način ponašanja i razmišljanja. Pravili fešte, grlili se i ljubili. Sada bi opet strogoću. Kako praktično! Narod vam više ništa ne vjeruje, uprskali ste sve!</span>

New Report

Close