Booking za veći dio srpnja zaustavljen, kolovoz odlično popunjen, a u rujnu više od 90 posto kapaciteta je već bukirano

Autor: Poslovni.hr , 02. srpanj 2016. u 13:45
Foto: Zoran Grizelj/Vecernji list

Vikend je najavio dobru sliku početka turističkog ljeta, kazao je direktor makarskog Turističkig ureda Tonči Lalić.

Prvi srpanjski vikend na Makarskoj rivijeri u znaku je očekivane prve veće ljetne smjene turista kojih je znatno više u dolasku, doznaje se u turističkim uredima.

Vikend je najavio dobru sliku početka turističkog ljeta, kazao je direktor makarskog Turističkig ureda Tonči Lalić, a to su jutros potvrdili i u turističkim uredima Tučepa, Baške Vode i Brela.

 Direktor Hotela Makarska Bepica Srzić zadovoljan šestomjesečnim učinkom, izvijestio je da je booking za veći dio srpnja zaustavljen, kolovoz odlično popunjen, a u rujnu više od 90 posto kapaciteta je već bukirano.
 O dobrom početku ljeta izvješćuju i u ostalim hotelskim kućama na Primorju koje ugošćuju oko 12 tisuća gostiju, a večina hotelijera, za nastavak ljetovanja, preporučuje prethodnu rezervaciju smještaja.
 Kod privatnih kućevlasnika i u autokampovima na Makarskoj rivijeri gdje se odmara oko 13.000 turista, ima dovoljno slobodnih mjesta i rezervacija smještaja nije potrebna.
 Zbog prve veće ljetne smjene gostiju promet je znatno pojačan na državnoj cesti D8 gdje se vozi u kraćim isprekidanim kolonama ali bez zasatoja i ograničenja.
 Trajekt na liniji Makarska – Sumartin u drugoj dopodnevnoj plovidbi nije uspio ukrcati sva vozila i putnike za otok Brač pa je petnaestak vozila s putnicima ostalo čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu.
 Na liniji Drvenik – Sučuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta, a čekanje na ukrcaj je 30-ak minuta do sat vremena, doznaje se u ispostavi Jatrolinije u Drveniku.
 Autobusi stižu u Makarsku uglavnom dobro popunjeni i s malim zakašnjenjem, a slobodnih mjesta ima za sve putne pravce.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Primjetila sam da u našim zahtjevima za godišnjim odmorima…..djelatnici POMIČU ŽELJE ZA RUJAN…
pa mi nije bilo jasno zašto,..osim kod mama koje imaju školsku djecu…
No, mladi parovi vele- da idu kasnije na godišnji, jer čekaju popuste……..

New Report

Close