‘Bolje iskoristiti to da je u svijetu 4 milijuna Hrvata’

Autor: Darko Bičak , 30. studeni 2021. u 22:00
Organizatori skupa Meeting G2.7 smatraju da j umrežavanje ključno za daljnji gospodarski razvoj RH/PD

Organizatori ovog već tradicionalnog skupa, Udruga Meeting G2, ističu da ni ove godine nisu htjeli dopustiti da ih pandemija zaustavi.

Tvrtke Šestan-Bush, Bernarda, Oradian, Agropošta i Miret predstavile su se globalnoj publici na 7. poslovnoj konferenciji MEETING G2 koja se proteklog vikenda pod imenom Timelapse održala u hibridnom obliku u Zagrebu.

Organizatori ovog već tradicionalnog skupa, Udruga Meeting G2, ističu da ni ove godine nisu htjeli dopustiti da ih pandemija zaustavi.

“Smatramo da su povezivanje i umrežavanje na kojem radimo ključni za daljnji gospodarski razvoj cijele zemlje. Hrvatska naprosto mora više i bolje iskoristiti činjenicu da diljem svijeta živi možda i četiri milijuna Hrvata i ljudi hrvatskog podrijetla. G2 u našem imenu označava drugu generaciju, ali podrazumijeva i pripadnike treće, četvrte pa i pete generacije iseljenika koji žive na svim kontinentima i stranama svijeta”, ističe predsjednik Udruge MG2 Antun Krešimir Buterin.

Iako je skup ove godine bio organiziran kao virtualna konferencija, bez publike, program je zahvaljujući tehnologiji bio dvosmjerna komunikacija.

S jedne se strane u Zagrebu uživo okupilo pet izvoznika koji su opisali svoje poslovanje prije i za vrijeme pandemije, a s druge je strane emitirano i pet video-poruka hrvatskih udruženja iz Sjeverne i Južne Amerike, Australije i Austrija, dok se iz Kine javio hrvatski veleposlanik Dario Mihelin.

Komentirajte prvi

New Report

Close