Bogati njemački brodograditelj preuzeo je neke od najpopularnijih riječkih lokala

Autor: Poslovni.hr , 16. svibanj 2022. u 13:38
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Tvrtka Gitone Kvarner također preuzela i dva kupališta u Opatiji, a radi se o Lidu i Angiolini.

Tvrtka Gitone Kvarner, iza koje stoji njemački brodograditelj Peter Lürssen, još ranije ove godine preuzela je dvije riječke tvrtke koje se primarno bave ugostiteljstvom te pod sobom imaju neke od najpoznatijih riječkih ugostiteljskih objekata u najstrožem centru grada kao što su Boonker, Karolina bar i Terminal na Molo longu, piše Fiuman.hr.

Lürssen je preuzeo tvrtke Forum ugostiteljstvo i Riva Marina koje su nositelji koncesije na dijelu prostora riječke luke do 2033. godine. Tu je zgrada Terminala, ugostiteljski objekti Boonker i Karolina, ali i parkiralište ispred Lučke kapetanije Rijeka te Terminala. Tvrtke je Gitoneu Kvarner prodao Gino Pastorčić, vlasnik riječkog PIK-a koji je ovih dana ugasio mljekaru koja proizvodi mlijeko Tonka, a mnogima je poznat i kao bivši vlasnik zaštitarske tvrtke Protect koju je prodao korporaciji Securitas.

Iznos za koji je Pastorčić prodao ove dvije tvrtke Gitoneu javno nije poznat. No, ovakva vijest mnoge ne iznenađuje s obzirom na kapitalnu investiciju Lürssena u riječku luku, odnosno izgradnje marine u partnerstvu s ACI d.d. u što bi trebalo biti uloženo oko 360 milijuna kuna, pa se ovo može smatrati daljnjim širenjem poslovanja na praktički istom području.

Podsjetimo kako je tvrtka Gitone Kvarner također preuzela i dva kupališta u Opatiji, a radi se o Lidu i Angiolini.

Komentirajte prvi

New Report

Close