Bluesun lanac za 45 milijuna eura obnovio oko 800 soba

Autor: Poslovni dnevnik , 29. lipanj 2022. u 22:00
Kod uređenja hotela Maestral u Brelima velika pažnja posvećena je očuvanju arhitekture/PD

Iz hotelske grupe s više od 60 hotela ističu da su investiciju uspjeli ostvariti u manje od pola godine.

Bluesun Hotels&Resorts, jedan od vodećih hotelskih lanaca u Hrvatskoj, uoči ovogodišnje sezone uložio je više od 45 milijuna eura u renovaciju šest nekretnina u portfelju. Investicijom je renovirano gotovo 800 soba i to u Bluesun Hotelu Elaphusa, Bluesun Hotelu Borak, Bluesun Holiday Village Bonacu u Bolu na Braču, Bluesun Hotelu Maestral, Bluesun Hotelu Soline u Brelima te Residence Kašteletu u Tučepima.

Iz hotelske grupe s više od 60 hotela ističu da su investiciju uspjeli ostvariti u manje od pola godine, i to u vrlo izazovnim vremenima i godini obilježenoj ne samo koronakrizom, već i rastom cijena te rata u Ukrajini.

Također, navode da su kod uređenja hotela Maestral u Brelima veliku pažnju posvetili očuvanju arhitekture, i to do mjere da su usko surađivali s konzervatorima kako bi izbjegli interveniranje u povijesnu i amblemsku arhitekturu.

Sve investicijske radove, vrijedne više od 45 milijuna eura, obavljale su lokalne građevinske tvrtke, pohvalili su se iz hotelske grupe, navodeći da vjeruju kako je važno usredotočiti se na lokalne talente koji najbolje razumiju okruženje. Na obnovi šest hotela radili su Radnik iz Križevaca, Kamgrad te Krekić-Avangard. Glavni je projektant i stručni nadzor na projektima izvela tvrtka Stabilnost.

“Investicijom odajemo počast ljudima, lokalnom gospodarstvu, zajednici, povijesti i besprijekornoj jadranskoj obali. Najiskrenije hvala partnerima i našem iznimnom timu koji su nas doveli tu gdje smo danas. Nevjerojatno je što smo postigli”, rekao je Mubarak Al-Khalifa, predsjednik Uprave Sunce Hotels.

Komentirajte prvi

New Report

Close