Blizu Sukošana niče hotel i kamp

Autor: Poslovni.hr , 31. ožujak 2022. u 14:09
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Kapacitet je 1000 ležajeva, a rade i plažu, šetnicu, vez i privezište za 200 plovila

Na području Tustice, izvan naselja Sveti Petar prema Sukošanu, izgradit će se hotel i kamp kapaciteta 1000 kreveta, uz more plaža s plažnim sadržajima, šetnica, jedan vez i privezište za 200 plovila – objavljeno je na službenim web stranicama Općine Sveti Filip i Jakov.

“Novi urbanistički plan uređenja (UPU) ugostiteljsko-turističke zone je izuzetno značajan za žitelje Svetog Petra i sve općinske žitelje na kojem intenzivno radimo protekle dvije godine. Nakon zelenog svjetla Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine UPU je jednoglasno prihvaćen na Vijeću što će znatno utjecati za bolji standard naših žitelja, naročito na demografsku obnovu”, rekao je načelnik Pelicarić za Slobodnu Dalmaciju.

Izmjene i dopune UPU-a je izradila tvrtka Volat iz Posedarja. Novom će se zonom obuhvatiti mikrodestinacije (Babac, Raštane Donje, Raštane Gornje, Sikovo, Sv. Filip i Jakov, Sveti Petar na Moru i Turanj) koje će se na taj način moći bolje turistički razvijati. Građevinsko zemljište obuhvaća sjeveroistočni dio ugostiteljske i turističke namjene kod Jadranske magistrale i zonu rekreacije s privezištem i plažom u jugozapadnom dijelu.

“Hotel i kamp predviđeni su u  zoni gospodarske ugostiteljsko-turističke namjene, dok se u zoni rekreacije planira uređena morska plaža i privezište. Ugostiteljsko-turistička zona obuhvaća cjelinu za gradnju hotela s minimalno četiri zvjezdice u zapadnom dijelu i zona za izgradnju kampa u istočnom dijelu, dok je smještajni kapacitet ugostiteljsko-turističke zone 1000 kreveta u kapacitetima hotela i u kampu”, objasnio je Pelicarić.

U zoni ugostiteljsko-turističke namjene T1, najmanje 70 posto smještajnih jedinica mora biti u zgradi hotela, a najviše 30 posto u depadansama.

“Unutar zone obuhvata plana obvezna je izgradnja raskrižja i dva pothodnika za potrebe javnog pješačkog pristupa do obalnog dijela i predviđenog kolnog pristupa do pristaništa”, naglasio je.

Također, unutar prostorne cjeline T3 predviđena je gradnja kampa te se na predviđenoj građevnoj čestici moraju ostvariti svi potrebni sadržaji za cjelovito pružanje usluga u toj prostornoj cjelini.

“Planom uređenja sportsko-rekreacijske zone je predviđeno uređenje i izgradnja uređene morske plaže, šetnica (lungo mare) minimalne širine 3 metra, plažni sadržaji te izgradnja privezišta s maksimalno 20 posto ukupnog broja smještajnih jedinica pod kojim se podrazumijeva smještaj jednog pristana veza maksimalne duljine operativne obale 20 metara za prihvat turističkih brodova za prijevoz izletnika – turista “, opisao je filipjanski načelnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close