Blizu Pelješkog mosta niknulo još jedno gradilište

Autor: Poslovni.hr , 27. listopad 2021. u 09:55
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL/Ilustracija

Uz gradilište Pelješkog mosta niknulo je još jedno – kanalizacijskog sustava između Komarne i Duboke. Važan je to projekt za općinu Slivno jer bi po svemu sudeći, do idućeg ljeta uz završeni most kao atrakciju, tri turistička mjesta u toj općini trebala imati i čisto more.

Radovi na Pelješkom mostu ušli su u završnu fazu. Pokraj njega otvorilo se još jedno vrlo važno gradilište – kanalizacija od Komarne do Duboke.

– Uradili smo 350 metara kanala i sad čekamo ulazak na gradilište pored mosta. Tu nam je ostavljeno za spojiti se preko ceste i spuštamo se prema Dubokoj, pokazuje za HRT Ante Jukić, poslovođa na gradilištu.

– Moram istaći da smo za ovu izgrađenu dionicu do Duboke dobili važeću uporabnu dozvolu i tu je u tijeku priprema za spajanje priključaka, dakle onih objekata koji gravitiraju uz sami magistralni cjevovod, rekao je Smiljan Mustapić, načelnik općine Slivno.

Spajanje objekta na sustav u Kleku, Dubokoj i Komarni trebalo bi započeti u ožujku iduće godine jer je u ulicama uz more već izgrađena i sekundarna mreža.

– Do idućeg ljeta da riješimo i taj problem naše uvale i onda da nastavimo s daljnjim razvojem, naglašava Stipan Parmać iz Duboke.

– Znamo da su svakim danom u samom mjestu sve veći i veći kapaciteti. Sve je više priljeva turista i zasigurno moram reći da je to za svaku pohvalu, rekao je Mate Dragobratić iz Komarne.

Slovenski turisti među kojima je i načelnica općine Ljutomer došli su vidjeti Pelješki most. Most je tako izazvao spontani susret dvoje čelnika općina.

– Dobar most jer ki je projektirao človek iz Slovenije. Bravo Hrvatska kaj to gradi, rekla je Olga Karba, načelnica općine Ljutomer iz Slovenije.

-Razmijenili smo brojeve i ja se nadam da ćemo se vidjeti i čak postoji mogućnost bratimljenja, govori Smiljan Mustapić, načelnik općine Slivno.

I to uz izgrađeni Pelješki most i čisto more jer će otpadne vode otići daleko u Mljetski kanal.

Komentirajte prvi

New Report

Close