Blend crnih sorti iz Belja ostavio iza sebe francuske i talijanske rivale

Autor: Suzana Varošanec , 19. listopad 2021. u 22:00
Foto: Pixabay

Vrhunsku kvalitetu crnih sorti iz vinograda Belja potvrdile su 3 zlatne medalje (od ukupno 56).

Vina Belje nastavljaju nisku nagrada za vina i u već prepoznatljivoj 2021. po dosadašnjem osvajanju 54 medalje, od kojih 21 zlatnu i 2 šampionske titule, bilježe novi svjetski uspjeh: imaju drugo najbolje vino, koje je s 91 bodom ocijenjeno na ocjenjivanju Emozioni dal Mondo Merlot e Cabernet Insieme u Italiji, vrlo cijenjenom diljem svijeta gdje se prijavljuju brojni renomirani proizvođači merlota, cabernet sauvignona i cabernet franca, ove godine 220 uzoraka iz 22 zemlje.

Kako su priopćili iz najvećeg hrvatskog proizvođača grožđa s 650 hektara vlastitih vinograda na području Podunavlja, riječ je o premium blendu cabernet sauvignona i merlota berbe 2019. koji je iza sebe ostavio neke od najpoznatijih talijanskih i francuskih podruma, kao što je bordoški grand cru iz Saint Emiliona.

Vrhunsku kvalitetu crnih sorti iz vinograda Belja potvrdile su 3 zlatne medalje (od ukupno 56), i to za premium blend cabernet sauvignona i merlota, premium merlot i Goldberg Red, sva vina iz 2019.

Među 15 vina koje nagrađuju novinari također je odabran cabernet sauvignon merlot Vina Belje. Prema predsjedniku Uprave Belja plus Andreju Deanu, ovaj uspjeh je nastavak velikog trofeja koji su dobili na Decanteru za merlot berbe 2008. kojim su prvi put svijetu pokazali koliki su im potencijali u proizvodnji izvrsnih crnih vina.

Osvojen 91 bod, navodi, pokazuje da je blend cabernet sauvignon – merlot među najboljim vinima od ovih sorti, ne samo u Hrvatskoj nego i svijetu, a prihvatljiva cijena i dostupnost na tržištu po njemu će sigurno doprinijeti daljnjoj popularnosti kod potrošača.

Komentirajte prvi

New Report

Close