BKS Bank iza sebe ima vrlo zadovoljavajuće prvo polugodište

Autor: Poslovni.hr , 29. kolovoz 2018. u 13:34
Foto: press

Depoziti klijentima narasli su sa 104,7 na 118,6 milijuna eura. „Ovo je znak povjerenja naših klijenata u BKS Banku, na što smo vrlo ponosni.

„Na datum 30. lipnja 2013. naša ukupna bilanca iznosila je 6,70 milijardi eura, s 30. lipnjem 2018. ona je iznosila 8,07 milijardi eura što odgovara rastu od otprilike 20%. Dobit razdoblja usred financijske krize 2013. godine iznosila je 20,8 milijuna eura, danas pred sobom imamo izvještaj s dobiti od 32,6 milijuna eura“, rekla je predsjednica Uprave BKS Bank Herta Stockbauer u svom osvrtu na dobro poslovanje društva.

Hrvatska na dobrom putu

Direktori podružnice u Hrvatskoj, Juraj Pezelj i Tihomir Zadražil, iza sebe imaju vrlo dobro prvo polugodište. Ostvarena dobit razdoblja narasla je s 1,3 na 3,3 milijuna eura (+142,1 %). Bitan faktor uspjeha pritom predstavlja izvanredno savjetovanje koje naši posvećeni zaposlenici pružaju klijentima. To savjetovanje dostupno je od listopada prošle godine i u Splitu, gdje je otvorena nova poslovnica BKS Bank.

„Poslovanje je znatno premašilo naša očekivanja. Gospodarska aktivnost u Hrvatskoj i dalje je u porastu, turizam se dobro razvija. Tvrtke koriste pozitivnu ekonomsku situaciju za investicije“, kaže Zadražil. Ta situacija rezultirala je dobrim kreditnim poslovanjem. Glavna podružnica BKS Banke u Hrvatskoj u prvom je polugodištu odobrila nove kredite u ukupnom iznosu od 52,6 milijuna eura i povećala ukupni kreditni portfelj za 31,8% na 248,8 milijuna eura.

Depoziti klijentima narasli su sa 104,7 na 118,6 milijuna eura. „Ovo je znak povjerenja naših klijenata u BKS Banku, na što smo vrlo ponosni. Posebice iz razloga što su primarna sredstva važan izvor financiranja za BKS Banku“, istaknuo je Pezelj.

Komentirajte prvi

New Report

Close