Hrvatski grad najavio mjere za ugostitelje vrijedne više od milijuna kuna

Autor: Marta Duić , 07. listopad 2020. u 14:42
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Mjere je pozdravio i Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja.

U utorak su iz Grada Bjelovara najavili nove, više od milijun kuna vrijedne mjere pomoći namijenjene ugostiteljima, među kojima su ukidanje poreza na potrošnju od tri posto, oslobođenje plaćanja poreza na korištenje javne površine do sredine iduće godine, kao i sufinanciranje grijalica za terase. Mjere je pozdravio i Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja.

“Nama ugostiteljima ne treba ništa nego vjera i nada da možemo preživjeti. Bitno je da razumijemo da bez tih malih stvari i pomoći mi ne može preživjeti tih sedam mjeseci koji će biti iznimno krvavi, a ovo su čista epidemiološka razmišljanje jer kad platiš grijalice građani neće toliko biti u zatvorenom. Apeliramo na to da se sačuvaju radna mjesta, jer bez toga nema ni grada. To je gradonačelnik Bjelovara shvatio i on ne pili granu na kojoj sjedi˝, objašnjava Medak.

Gradonačelnik Dario Hrebak napominje kako ovim potezom pokazuju da sada, “kada su ugostitelji na koljenima, i mi trebamo stegnuti remen i pomoći im jer mi smo tu zbog njih, a ne obratno”.

“Pokazujemo i svim drugim gradovima da se može i da svi sada trebamo pomoći gospodarstvu, a ne da ga ostavimo na cjedilu kao 2011. godine”, poručuje Hrebak.

Komentirajte prvi

New Report

Close