Bivši šef USKOK-a novi je odvjetnik Ivice Todorića

Autor: Poslovni.hr , 06. svibanj 2020. u 08:48
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

“Trebat će mi dosta vremena. Treba sjesti i pokušati cijelu stvar proučiti”, poručio je.

Od sljedećeg tjedna na scenu se ponovno vraća sva odvjetnička elita, ali i zvučni sudski procesi. Od Ive Sanadera i Marine Lovrić Merzel preko Nadana Vidoševića pa sve do Branimira Glavaša i brojnih drugih. Jedan od zvučnijih procesa koji će se naći na sudu je i slučaj Ivice Todorića.

RTL doznaje da je Todorićev odvjetnik po službenoj dužnosti – bivši šef USKOK-a Željko Žganjer. Druga je je Ljiljana Planinić. ”Jučer sam dobio obavijest da sam postavljen za branitelja po službenoj dućnosti Ivici Todoriću. Radi se o činjenično složenom procesu”, kazao je Žganjer, a o predmetu u kojem ima 100 tisuća stranica spisa je kazao:

“Trebat će mi dosta vremena. Treba sjesti i pokušati cijelu stvar proučiti”, poručio je. O razlici između odvjetnika po službenoj dužnosti i o situaciji kada ga netko angažira za odvjetnika, Žganjer je rekao:

“Suštinske razlike nema. Odvjetnik mora odraditi savjesno i korektno i predano u oba slučaja. Kraj ovakvog ozbiljnog predmeta bilo bi krajnje neozbiljno ne pristupiti temeljito ovom predmetu”, iskreno će. O situaciji s koronavirusom, ali i potresu koji je napravio štete i mnogim odvjetnicima, rekao je:

“Vjerovatno će se odraziti na procese. Mi kao odvjetnici moramo prihvatiti raspored rasprava. A svako od nas će se potruditi da u mjeri u kojoj može pruži pravnu zaštitu”, istaknuo je.

Komentirajte prvi

New Report

Close