Bivši managing direktor RealNetworksa i CTO Exora preuzima digitalnu transformaciju Lemaxa

Autor: Bernard Ivezić , 19. rujan 2019. u 11:40
Foto: press

Miroslav Keleković vodit će tim od 50 stručnjaka koji će provoditi “Strategiju 2023.”, najvećeg hrvatskog izvoznika turističkog know-how-a, tešku 10 milijuna eura

Miroslav Keleković, bivši managing direktor RealNetworksa i direktor tehnologije Intisa, poznatijeg pod prijašnjem nazivu Exor, vodit će digitalnu transformaciju Lemaxa. Zagrebačka tvrtka je najveći hrvatski izvoznik turističkog know-howa i vodeći hrvatski proizvođač softvera za turizam, a Keleković će u njoj imati tim od čak 50 stručnjaka.

Zadatak novog tima je nastaviti rast izvoza softvera, s obzirom na to da je lani većinu prihoda od 1,85 milijuna eura ostvarila na inozemnim tržištima, zatim unapređenje proizvoda i procesa te provođenje interne strategije razvija "Strategija 2023". Lemax je u provođenje te strategije najavio investicije u vrijednosti 10 milijuna eura.

Miroslav Keleković je magistar Fakulteta organizacije i informatike. Ima više od 20 godina tehnološkog znanja i iskustava, a u Lemax je došao u svibnju kao voditelj tehnološkog odjela. Sada će se njegova odgovornost proširiti na upravljanje multidisciplinarnim timom koji će uključivati odjele razvoja, osiguranja kvalitete i proizvoda te integraciju timova implementacije i korisničke podrške.

"Cilj Lemaxa je u potpunosti prijeći na Cloud IaaS rješenje čime će se postići jednostavnije održavanje sustava, te skalabilnost i učinkovitost te prelazak na moderniju arhitekturu, osobito na izdvajanje monolitne aplikacije u mikroservise", navode u tvrtki.

Dodaju da će s korisničke strane osmislii novi vizualni identitet proizvoda, poboljšati procesi i sama integracija s postojećim korisničkim sustavima te ubrzati vrijeme same implementacije.
Keleković kaže da je odlučio svoj poslovni put nastaviti u okruženju koji će i njemu i timu osigurati kontinuirani razvoj.

"Imati mogućnost tehnološki unaprjeđivati postojeće rješenje realizacijom Lemaxove 'Strategije 2023' za mene je izazov koji želim ostvariti i što me nakon 20 godina međunarodnog rada doveo na moju novu poziciju", zaključuje Keleković.

Komentirajte prvi

New Report

Close