‘Bit će problem ako ne dogovorimo cijenu’

Autor: Poslovni dnevnik , 04. prosinac 2018. u 21:59
'Nitko nije u poziciji da za Inu izdvoji više nego što može'/Žarko Bašić/PIXSELL

Premijer Plenković o načinima i uvjetima otkupa naftne kompanije od Mađara.

Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak da, ako se hrvatska i mađarska strana ne dogovore oko cijene otkupa dionica Ine od Mola, onda je to problem koji može biti i nepremostiv, jer nitko nije u poziciji da izdvaja više sredstava nego što ih može ili treba izdvojiti.

Nakon summita Srednjoeuropske incijative (SEI), Plenković je rekao da Mađarska i Hrvatska oko Ine imaju različita stajališta.

"Cijena povrata Ine u hrvatsko vlasništvo nije nešto što se može pregovarati niti preko noći niti je jednostavno. Znamo koliko je to kompleksno i, ako se ne dogovorimo o cijeni, onda to je problem koji može biti i nepremostiv", kazao je Plenković.

Naveo je i da Vlada ima procjene. "Ono što varira su širi detalji koji mogu biti važni za energetske kompanije, njihovu daljnju perspektivu i globalne trendove.

No, u ovom trenutku nismo ništa napravili krivo, mislim da smo napravili dobro i da je ta činjenica čak pomogla da se određeni procesi i problemi rješavaju na konstruktivni način. To je bio sadržaj, duh i ton našeg sastanka jučer", rekao je.

Plenković je ponovio i da je nakon razgovora s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom konstatirano da su odnosi između Hrvatske i Mađarske dobri i nesporni.

Komentirajte prvi

New Report

Close