‘Bit će ovo rekordna godina za Plivu’

Autor: Marija Crnjak , 11. prosinac 2019. u 22:00
Predsjednik Uprave Plive Mihael Furjan/LUKA STANZL/PIXSELL

Zadovoljni poslovanjem.

Za Plivu ova je godina bila uspješna, a bit će i rekordna jer se očekuje prihod od pet milijardi kuna, od čega 90 posto od izvoza, istaknuo je u srijedu na susretu s novinarima predsjednik Uprave Plive Mihael Furjan.

"Možemo biti zadovoljni ovom godinom jer smo povećali prihode za gotovo milijardu kuna, s obzirom na to da smo u 2018. godini ostvarili nešto više od četiri milijarde kuna. To je rezultat rasta prodaje, kao i jednokratnih prihoda, jer smo prodali odnosno komercijalizirali dio razvojnih projekata", rekao je Furjan.

Naglasio je i da će rezultat većih prihoda biti i značajno veća dobit u ovoj godini. U 2020. godini u Plivi očekuju umjeren rast u poslovanju, kao i potražnje na inozemnim tržištima, za razliku od Hrvatske gdje ne očekuju veće promjene s obzirom na probleme u zdravstvu i njegove financijske poteškoće.

"Očekivanja porasta potražnje temeljimo na sve većoj potražnji za lijekovima u cijelom svijetu, a Pliva je u Tevinoj grupi poznata i po tome što izbacuje na tržište najviše novih proizvoda među svih 60 lokacija Teve u svijetu. Svake godine lansiramo desetak novih proizvoda i po tome je Zagreb, kao lokacija, najjača u Tevi.

Ove smo godine i ukupno proizveli veće količine raznih proizvoda. Imamo i sva globalna regulatorna odobrenja, a prošli smo ove godine i sve inspekcije bez ijedne greške", istaknuo je Furjan.

Komentirajte prvi

New Report

Close