Bez privatizacije na pomorskom dobru

Autor: Poslovni dnevnik , 24. kolovoz 2017. u 13:59
I Uber i taksiji će raditi pod istim uvjetima/Sanjin Strukić/PIXSELL

Ministar o skoroj gradnji Pelješkog mosta, zakonima, taksi tržištu…

Ministar mora, prometa i infrasturkture Oleg Butković kazao je u srijedu uoči sjednice užeg kabineta Vlade da se uskoro kreće s izgradnjom Pelješkog mosta, da će se pri izradi zakona o pomorskom dobru paziti da to dobro i dalje ostane javno te da će uskoro doći do liberalizacije taksi usluga.

"Natječaj za odabir izvođača radova ušao je u drugi stupanj i on je pri kraju. Početkom rujna predaju se ponude, nakon toga će se u Hrvatskim cestama ocijeniti, a ako ne bude žalbi, idemo prema potpisu ugovora i početku radova", kazao je Butković. Komentirajući prijedlog zakona o pomorskom dobru, čija je prva radna verzija izazvala nejasnoće, Butković je istaknuo da je to najveći izazov ministarstva. Za mjesec do mjesec i pol ministarstvo izlazi s prijedlogom tog zakona.

"Sigurno će taj zakon izazvati dosta medijske pozornosti, javnost će biti zainteresirana", istaknuo je i dodao da neće biti privatizacije na pomorskom dobru.

"Bilo kakve špekulacije o tome odbijam, mi ćemo ići prema zaštiti pomorskog dobra i spriječiti bilo kakvu gradnju koja bi mogla ugroziti pomorsko dobro, javni interes, to ostaje javno dobro, kao što i je u definiciju opće dobro", kazao je Butković. Vezano uz Uber, ministar je rekao da će sigurno doći do liberalizacije taksi tržišta. "Sad je dozvola jako malo, tržište vapi za dodatnim dozvolama. Intencija izmjena Zakona o cestovnom prijevozu je da svi mogu raditi, ali pod jednakim uvjetima", zaključio je Butković.  

Komentirajte prvi

New Report

Close