Bez golfa teško do gostiju cijele godine

Autor: Poslovni dnevnik , 28. svibanj 2018. u 21:59
Za 2-3 godine moguća realizacija nekoliko golferskih projekata, Istra je najspremnija/Jurica Galoić/PIXSELL

To je imperativ našeg turizma.

Biti dio obitelji golf destinacija imperativ je hrvatskog turizma, jer će bez toga Hrvatska ostati izrazito sezonalna turistička destinacija, glavni je zaključak rasprave o razvoju golferske ponude na prvoj konferencije o golf turizmu Hrvatske u Poreču.

Pomoćnik ministra turizma Boris Pende ustvrdio je kako Hrvatska, uz sve druge selektivne oblike koje bude razvijala, bez iskoraka u golfu neće bitno povećati popunjenost kapaciteta.

Ocijenio je da je puno učinjeno na usklađivanju infrastrukture kao pretpostavke za realizaciju ozbiljnijih golf projekata, poglavito na državnom zemljištu.

"Uz postojeći interes investitora i već delegirane lokacije mislim da smo stvorili preduvjete da u 2-3 godine možemo dobiti nekoliko golf projekata", rekao je Pende, naglasivši važnost prostorno-planskih dokumenata. Po njemu, Istra prednjači.

"Golf je dodatni sadržaj koji imaju sve konkurentske turističke zemlje. Hrvatska je vrlo pogodna za razvoj golf turizma zbog blizine emitivnih tržišta te mogućnosti cjelogodišnjeg igranja u priobalju i to moramo iskoristiti", poručio je Pende.

Golf savjetnik Dražen Slamar ocijenio je kako Hrvatska trenutačno nažalost nije golf destinacija, što nije u skladu s opredjeljenjem o tržišnom repozicioniranju prema višoj kvaliteti turističke usluge i produljenju turističke sezone.

Komentirajte prvi

New Report

Close