Bez dozvole još 20 tisuća Zagrepčana

Autor: Poslovni.hr , 30. studeni 2015. u 12:34
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Jedno od najvećih područja bespravne gradnje u gradu naselja su Kozari putevi, Sveta Klara te podsljemenska zona gdje su se bespravno dograđivale sobice i garaže, ali gradile i urbane vile.

Grad Zagreb odradio je posao legalizacije – odlično – mišljenje je to i jasna, na račun odrađenog posla, pohvala tehničke ministrice graditeljstva Anke Mrak Taritaš, piše Večernji list.

'Obradili su svih 91 tisuću pristiglih zahtjeva i riješili više od 70 posto. Da su odbijali nepotpune zahtjeve, danas bismo mogli reći da je Zagreb završio s legalizacijom', poručila je Anka Mrak Taritaš. Unatoč početnom zaoštravanju odnosa s gradonačelnikom Milanom Bandićem, kada mu je prigovorila zbog sporosti, danas ministrica nema problema pohvaliti posao koji je Zagreb odradio.

'Načelni je dogovor da se građanima pruži još jedna prilika da legaliziraju kuće, a za pohvalu je i angažman gradonačelnika koji nastoji motivirati te ljude. Nadam se da će se odazvati i iskoristiti ovu priliku', kazala je Mrak Taritaš.

Jedno od najvećih područja bespravne gradnje u gradu naselja su Kozari putevi, Sveta Klara te podsljemenska zona gdje su se bespravno dograđivale sobice i garaže, ali gradile i urbane vile.

'Smatram da je država trebala odrediti velike kazne onima koji su bespravno gradili kućerine jer nije pošteno prema onima koji su platili velike komunalne doprinose, no drago mi je da se taj problem napokon rješava', kazao je Krešimir Kompesak, predsjednik gradske četvrti Podsljeme. Legalizacija se privodi kraju i na Kozari putevima, dijelu grada koji je uz otok Vir sinonim za bespravnu gradnju.

'Najveći problem je to što smo ove godine u velikim projektima izgradnje vodovoda, kanalizacije i plinofikacije pa građani zbog silnih troškova moraju odustajati od plina jer su im legalizacija, voda i kanalizacija neophodne', rekao je Dragan Vučić, predsjednik četvrti Pešćenica – Žitnjak.

Komentirajte prvi

New Report

Close