Bez 50 milijuna kuna zbog manjka radnika

Autor: Poslovni dnevnik , 30. kolovoz 2018. u 16:01
Nude posao na neodređeno uz probno razdoblje s plaćom od 6000 do 10.000 kn/Nel Pavletić/PIXSELL

EKO-Međimurje nudi puno.

EKO-Međimurju nedostaje oko 50 radnika strojarskih zanimanja, zbog čega je moralo odbiti 50 milijuna kuna vrijedne nove izvozne poslove.

Tvrtka je krajem prošlog tjedna objavila poziv radnicima, posebno brodograđevnim, ali dosad je stiglo tek nekoliko molbi za zapošljavanje, doznaje se iz EKO-Međimurja koje sada zapošljava 550 radnika u pogonima u Hrvatskoj i Srbiji. Nude posao na neodređeno uz probno razdoblje od šest mjeseci, tijekom kojega su radnici plaćeni punom plaćom, od 6000 do 10.000 kuna. Radnicima iz drugih gradova osiguravaju smještaj i nudi topli obrok. 

"Na ovaj čin su nas potaknuli događaji u dva velika brodogradilišta kroz koja svjedočimo o agoniji radnika zbog neisplate plaća i neizvjesne budućnosti. Dok postoji dugoročna neizvjesnost za radnike brodogradilišta jer je ovaj njihov poslovni model neodrživ, s druge strane EKO-Međimurje ima dugoročno ugovorene profitabilne poslove i nudi radnicima dugoročnu stabilnost, redovna primanja i iznadprosječne uvjete rada", rekao je predsjednik Uprave Saša Novaković.

Priznaje kako su očekivali znatno više molbi za posao. "Dok ljudi iz kontinentalne Hrvatske odlaze raditi sezonske poslove u turizmu u Istru, ne vidim zbog čega radnici besperspektivnih firmi iz Istre ne bi došli u Međimurje", kaže.

Njegova tvrtka lani je imala 243 milijuna kuna prihoda i dobit od 15,3 milijuna. Svuu proizvodnju izvoze u Njemačku, Francusku, Austriju, Švicarsku i SAD.

Komentirajte prvi

New Report

Close