Bespravna gradnja: U Istri je više od 30 tisuća nelegalnih objekata, gradonačelnici najavili drastičnije mjere

Autor: Poslovni.hr , 20. rujan 2022. u 09:39
Foto: Pixabay

S time se Istra susreće već desetljećima, ali je tek unatrag nekoliko godina očito problem došao svima do grla.

Nedavni događaj kojeg su javnosti obznanili labinski gradonačelnik Valter Glavičić i ravnateljica Javne ustanove Natura Histrica Silvia Buttignoni o nezakonitoj sječi čak šest hektara šume u značajnom i zaštićenom krajobrazu Labin – Rabac – Prtlog, i to od strane privatne tvrtke Mari Top iz Zagreba, otvorio je Pandorinu kutiju problema s krčenjem šuma, parcelacija, bespravnom gradnjom… S time se Istra susreće već desetljećima, ali je tek unatrag nekoliko godina očito problem došao svima do grla, javlja Glas Istre.

Tada su se lokalni čelnici odlučili s tim problemom intenzivnije se uhvatiti u koštac, no sada se najavljuju sve drastičnije mjere. Lokalni čelnici od države stoga traže spuštanje ovlasti kako bi se konačno krenulo u rušenje bespravnih objekata.

Zanimljivo je spomenuti da je labinski gradonačelnik Glavičić najavio da pod nadzorom drže nekoliko sumnjivih lokacija i da će komunalci reagirati prijavom na svaki znak nelegalnih aktivnosti, sve kako bi se problemi počeli rješavati već u začetku. Pa ipak, sve to nije prepreka da se i dalje ruše šume i posvuda grade nelegalne građevine.

Komentirajte prvi

New Report

Close