Bespovratni EU novac i državne potpore koristili u podle svrhe

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. studeni 2022. u 12:22
Foto: Pixabay

Istragom je utvrđeno da je direktorica udruge tijekom listopada 2020. pokušala iskoristiti bespovratna EU sredstva za zapošljavanje 58-godišnjakinje, koju nikada nije zaposlila u udruzi.

Direktoricu udruge s osječko-baranjskog područja i njenog pomagača policija je prijavila da su pokušali iskoristiti bespovratni europski novac i državne potpore kako bi fiktivno zapošljavali u udruzi i poslovali.

Prema izvješću osječko-baranjske policije od četvrtka, za kaznena djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave te subvencijske prijevare osumnjičeni su 35-godišnjakinja i 33-godišnjak.

Istragom je utvrđeno da je spomenuta direktorica udruge tijekom listopada 2020. pokušala iskoristiti bespovratna EU sredstva za zapošljavanje 58-godišnjakinje, koju nikada nije zaposlila u udruzi.

Uz 33-godišnjeg pomagača osumnjičena je da su, po prethodnom dogovoru, sačinili natječaj za posao koji nisu obavili, a s ciljem ostvarivanja državne potpore, nakon čega su lažne račune dostavili tvrtki koja im je zato isplatila više od 25 tisuća kuna.

Osim kaznenih prijava, policija će protiv oboje podnijeti i posebno izvješće osječkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close