Beroš tvrdi: ‘Veledrogerije će već od danas normalizirati opskrbu bolnica lijekovima’

Autor: Poslovni.hr , 09. travanj 2021. u 11:58
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Pronaći ćemo rješenja koja će omogućiti normalnu isporuku lijekova i funkcioniranje zdravstvenog sustava, a obveze će se rješavati. Mislim da će sve bolnice dobiti lijekove”, istaknuo je danas i Plenković.

– Kada je riječ o dugovima veledrogerija, uplaćenih 900 milijuna kuna je znak Vlade da se poboljša stabilnost sustava. Razgovori nisu završili, oni su i danas, idući tjedan planiram sastanak s veledrogerijama. Svi dionici procesa pokazuju svjesnost situacije. Predstavnici veledrogerija su me izvijestili da će od danas normalizirati opskrbu lijekovima bolnica, ali to ne znači da smo problem riješili već da ćemo nastaviti razgovarati – kazao je ministar zdravstva Vili Beroš na današnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera.

Nešto ranije o krizi s lijekovima govorio je i premijer Andrej Plenković.

“Pozicija je jednaka. Beroš i Marić razgovaraju s predstavnicima veledrogerijama, vjerujem da je riječ o ozbiljnim ljudima i da se normalno nastavlja isporuka lijekova. Isplaćeno je 980 milijuna kuna, većina tih sredstava je završila kod veledrogerija. Pronaći ćemo rješenja koja će omogućiti normalnu isporuku lijekova i funkcioniranje zdravstvenog sustava, a obveze će se rješavati. Mislim da će sve bolnice dobiti lijekove”, kazao je Plenković.

“Ne vidim sistemski problem, on je više u eteru nego realnosti”, dodao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close