Beroš: Svi smo suglasni da mjere ne treba pooštravati

Autor: Poslovni.hr , 10. veljača 2021. u 16:31
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

“Nema značajnijeg širenja epidemije u ovom trenutku, temeljit ćemo odluke na zdravom razumom,. Svi smo suglasni da ne treba pooštravati, ali ne treba ni popuštati”, rekao je Beroš.

Nakon sastanka Znanstvenog savjeta vlade na kojem su znanstvenici s premijerom Plenkovićem razgovarali o mogućem popuštanju mjera u svjetlu današnjeg otkrića novog soja koronavirusa u Hrvatskoj izjavu je dao Vili Beroš.

“Mjere nisu bile glavna tema razgovora, bili smo fokusirani na prisutnost novog soja koronavirusa u Hrvatskoj i svojevrsnoj opasnosti, ali treba biti na oprezu. Završili smo s raspravom o cjepivu. Svi naglašavaju da se treba cijepiti s cjepivom koje imamo. Sva su sigurna”, rekao je ministar Beroš.

“Nema značajnijeg širenja epidemije u ovom trenutku, temeljit ćemo odluke na zdravom razumom. Svi smo suglasni da ne treba pooštravati”, rekao je Beroš.

Upitan hoće li biti ublažavanja postojećih epidemioloških mjera, Beroš kaže kako na to pitanje nema jednoznačnog odgovora i da će se o tome još razgovarati.

“Nema značajnijeg širenja epidemije u ovom trenutku, temeljit ćemo odluke na epidemiološkim podacima i na zdravom razumom. Svi smo suglasni da ne treba dodatno pooštravati mere, međutim o relaksaciji treba vrlo pomno promišljati. Mislim da ćemo donijeti određene odluke koje će biti temeljene na situaciji idućih dana”, rekao je Beroš.

Komentirajte prvi

New Report

Close