Beroš: Mnoge države uvode lockdown, a izostaju rezultati, mi tražimo balans

Autor: Poslovni.hr , 28. listopad 2020. u 13:34
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Navodi da su hrvatski epidemiolozi ‘korak ispred’ koronavirusa pa je tako ‘upogonjena’ i zagrebačka Arena iako će proći još dugo vremena dok se tamo prime pacijenti

Ministar zdravstva Vili Beroš, komentirajući broj novooboljelih i natpise o slomu zdravstvenog sustava, rekao je da je krah moguć, ali i da on radi da se omogući maksimalno dobro funkcioniranje.
‘Izvrsno je da se javlja veliki broj umirovljenih liječnika i studenata, apeliram na sve da se priključe zajedničkim naporima da suzbijemo ovu epidemiju’, kazao je Beroš.

Kaže da će se i dalje balansirati između očuvanja zdravlja i gospodarskih aktivnosti. U nekim zemljama koje su uvele policijski sat nije došlo do smanjenja broja novozaraženih, napomenuo je.

‘Ja uvažavam, i sve slušam, razumijem i epidemiologe koji kažu da trebaju jače mjere, ali treba sagledati i gospodarstvenike kojima su i ove mjere previše… Treba naći balans’, rekao je Beroš.

Navodi da su hrvatski epidemiolozi ‘korak ispred’ koronavirusa pa je tako ‘upogonjena’ i zagrebačka Arena iako će proći još dugo vremena dok se tamo prime pacijenti. Pritom je napomenuo da ga se ne lovi za riječ, jer se može raditi o danima ili tjednima.

Komentirajte prvi

New Report

Close