Bernardić proglašen krivim, Ramljaku mora isplatiti 75.000 kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. travanj 2019. u 15:04
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Predsjednik SDP-a o presudi se oglasio na svom facebooku.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u srijedu je na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu nepravomoćno izgubio spor protiv bivšeg izvanrednog vladinog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka kojemu bi zbog nanesenih duševih boli, postane li presuda pravomoćna, trebao platiti 75 tisuća kuna, odnosno polovinu traženog iznosa.

Ramljak je od Bernardića tražio 150 tisuća kuna zbog njegove izjave u kojoj ga je označio kao člana ortačke skupine koja ima za cilj izvlačenje novaca iz Agrokora u korist lešinarskog fonda.

Sud je djelomično prihvatio njegove argumente i dosudio mu odštetu od 75 tisuća kuna.

Bernardić i Ramljak, koji će podijeliti sudske troškove, nisu se pojavili na izricanju presude.

U izjavi za Hinu Bernardićev odvjetnik Maro Mihočević najavio je žalbu na nepravomoćnu presudu i kazao da presuda "unosi nove strandarde u javnoj komunikaciji između političara i nesporno javnih osoba koje se bave stvarima od javnog interesa".

Bernardić: U ovoj državi se ne odgovara kada napraviš milijunsku štetu, samo kada na to upozoriš

Predsjednik SDP-a o presudi se oglasio na svom facebooku. "Zaista je nevjerojatno i porazno da nakon cijele afere Borg, nakon raspodjele plijena od 500 milijuna kuna, nakon trgovanja povlaštenim informacijama – nitko od sudionika afere ne odgovara, nego sam ja, koji sam na to upozoravao, nepravomoćno proglašen krivim. Poruka koju naše institucije šalju građanima i dalje je ta da se u ovoj državi ne odgovara kada napraviš milijunsku štetu, samo kada na to upozoriš", objavio je Bernardić.

Dodao je i da je nepovjerenje u institucije ključni razlog iseljavanja. "Naši građani odlaze u zemlje u kojima funkcionira pravna država, a Vlada sa svim svojim aferama i uzurpiranjem institucija im svaki dan daje povoda za to. Neću odustati od istine. Pravna bitka ide dalje", zaključio je Bernardić.

Ramljak je ostavku na dužnost izvanrednog povjerenika za Agrokor podnio je u veljači prošle godine nakon što se otkrilo da je za savjetnike u Agrokoru angažirao svoju bivšu tvrtku, Texo Management, koja je tjedno dobivala gotovo 250.000 kuna, što je u javnosti izazvalo rasprave o visokim savjetničkim naknadama i mogućem sukobu interesa.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Sve je dobro rekao Bero, sramota države da Ramljak nakon što se vidjelo da ekipa koja je pisala Lex, ta ista ekipa je na temelju tog Lexa dobila lukrativne poslove u Agrokoru. A na čelu te ekipe je naš premijer Plenković. Kad će on završiti iza rešetaka?

Hoce Ramljak to vratit kad napokon bude osuden za pljacku?

New Report

Close