Bernardić: Donijeli smo niz odluka važnih za Zagreb

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. siječanj 2013. u 18:03
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić rekao je danas kako su gradski zastupnici prošle godine donijeli niz odluka važnih za grad iako se ponekad činilo da se neki prijedlozi, poput prostornih planova, u Skupštini uglavnom odbijaju.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić rekao je danas kako su gradski zastupnici prošle godine donijeli niz odluka važnih za grad iako se ponekad činilo da se neki prijedlozi, poput prostornih planova, u Skupštini uglavnom odbijaju.

"Trudili smo se, mada je ponekad dojam bio da se određene stvari odbijaju u Gradskoj skupštini. Naša jedina želja i intencija je bila da stvari popravimo i da one potpuno spremne i čiste idu u proceduru", istaknuo je Bernardić na tradicionalnom godišnjem prijemu za novinare koji prate rad Skupštine,

Skupština, rekao je, želi ubrzati donošenje Generalnog urbanističkog plana (GUP) Zagreba i pokušati ispraviti stvari koje su možda nespretnošću ili nekim drugim razlozima u njemu sadržane i bile su predmet prijepora. Donošenjem tog strateškog dokumenta, kao i pojedinih prostornih planova, želimo odblokirati grad i pokušati osigurati njegov razvoj, kazao je Bernardić.

Podsjetio je da su u zadnjih godinu dana inicirali 10-ak samostalnih odluka, preko 30-ak amandmana, zaključaka, prijedloga, sugestija i obveza. "Vjerujem da će to u budućnosti – a budućnost je već danas – doprinijeti poboljšanju kvalitete života svih naših sugrađana. To je naš skroman doprinos i o njemu će suditi vrijeme", rekao je Bernardić.

To je, uz ostalo, odluka o građevinskom zemljištu, koju je Bernardić ocijenio jednom od važnijih koje je Skupština donijela u ovom mandatu, zatim odluka o komunalnom doprinosu kojom su proizvođači oslobođeni 50 posto tog doprinosa te odluka o prodaji i najmu stanova kako bi se legalizirao status onih stanara koji to nisu učinili u proteklih 20-ak godina.

Skupština je, kaže Bernardić, inicirala Znanstveno-tehnološki centar "Nikola Tesla" kako bi se nepokretna gradska imovina stavila u funkciju, pokrenula je Centar za autizam, a donijela je i odluke o gradnji vrtića i škole na Vrbanima i na Kajzerici te inzistira na učinkovitom korištenju fondova EU.

"Zagreb od 1. srpnja 2013. postaje korisnik EU fondova i za njih se treba dobro pripremiti kako bi, umjesto od sugrađana, poreznih obveznika, imali mogućnost da dio sredstava dobijemo iz tih fondova", dodao je. Pritom je podsjetio na projekte poput Centra za gospodarenje otpadom koje je Skupština inicirala izmjenama i dopunama Prostornog plana Zagreba. Ne treba zaboraviti važnost kampusa na Borongaju i druge stvari koje je Skupština inicirala, dodao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close