Berba u Jaski s gradonačelnicima SDP-a i HDZ-a

Autor: Darko Bičak , 25. rujan 2016. u 22:00
Ivica Kirin i Branko Hrg na berbi u Jaski/R. Anić/PIXSELL

Sve je više vinara u Jastrebarskom, njih 10-ak se specijaliziralo, a njihova vina i pjenušci prodaju se diljem Europe.

Vinogradarstvo i vinarstvo jako je važno za Jastrebarsko, ne možda toliko po njihovu udjelu u BDP-u koliko tradicijski i kao nešto što određuje imidž Jaske, komentirao je Zvonimir Novosel, gradonačelnik toga grada, prilikom manifestacije "Berba u Jaski" koja se već godinama organizira početkom rujna na obroncima Plešivice.

I dok je prethodnih nekoliko godina tradicionalna manifestacija okupljala diplomate na "diplomatskoj berbi", ove su se godine u Jaski okupili gradonačlnici i načelnici hrvatskih gradova i općina. Tako se u petak na obiteljskom imanju Brajo u Lokošin Dolu okupilo 30-ak čelnika lokalnih jedinica iz svih stranaka. Osim domaćina Novosela, iz njegova SDP-a su se od viđenijih gradonačelnika tu našli Dubravko Bilić iz Ludbrega i Ivana Marković iz Supetra na Braču. Iz suprotnog tabora, HDZ-a, tu je bio Darko Nekić, gradonačelnik Senja i predstavnik Udruge gradova, ali i Ivica Kirin iz Virovitice te bivši HSS-ov čelnik Branko Hrg iz Križevaca.

Zbog održavanja Županijske skupštine, na žalost organizatora, na berbi nije bilo nikoga iz Istre. "Vinogradarstvo u ovom kraju nije samo posao već način života i tradicija koja se prenosi s koljena na koljeno. Imamo sve više vinara te sve veću kvalitetu vina. To posebno vrijedi za njih 10-ak koji su se specijalizirali i čija su imena danas poznata diljem Hrvatske i Europe. Tu prije svega mislim na Tomca, Koraka, Šembera… Tomčevi su pjenušci među najpoznatjima u regiji", ističe gradonačlenik Zvonimir Novosel.

Komentirajte prvi

New Report

Close