Banožić prozvao Upravu Brodosplita neka se izjasni o brodovima: ‘Mi tu priču želimo završiti’

Autor: Poslovni dnevnik , 07. rujan 2022. u 07:00
Brodovi za Obalnu stražu i dalje su nedovršeni/M. Čikotić/PIXSELL

Na pitanje novinara što ako Brodosplit ne može završiti gradnju tih brodova, hoće li se to učiniti u nekoj domaćoj tvrtki ili inozemstvu, Banožić je kazao da je to “teško reći u ovom trenutku”.

Ministar obrane Mario Banožić pozvao je u utorak Upravu Brodosplita da se izjasni može li završiti gradnju brodova Obalne straže, a ako to nije u mogućnosti, onda će se ti brodovi graditi u drugoj tvrtki.

“Sada je na potezu Uprava Brodosplita da kaže može li završiti gradnju brodova ili ne, sukladno ugovoru i dodacima ugovora koji su potpisani”, izjavio je ministar novinarima u Hotelu la Meridien Lav u Podstrani, gdje sudjeluje na Plenarnoj sjednici Europskih obalnih straža (ECGFF).

“Situacija s gradnjom brodova obalne straže traje osam godina i mi tu priču želimo završiti”, naglasio je ministar obrane. Na pitanje novinara što ako Brodosplit ne može završiti gradnju tih brodova, hoće li se to učiniti u nekoj domaćoj tvrtki ili inozemstvu, Banožić je kazao da je to “teško reći u ovom trenutku”.

“Treba prije svega napraviti analizu što je do sada napravljeno i u koju su sad fazi, odnosno što je temeljem projekta potrebno završiti na svakom brodu; nakon toga može se razgovarati tko bi to mogao učiniti”, dodao je.

U zakonskim odredbama stoji da ako tvrtka završi u poteškoćama neka se ti brodovi predaju. “Mi ćemo ih završiti dalje. Ono što je sigurno, ako ne mogu završiti te brodove mi imamo pravo brodove završiti negdje drugdje”, poručio je Banožić.

Komentirajte prvi

New Report

Close