Banovi dvori – idila nedaleko od Šibenika

Autor: Poslovni.hr , 20. kolovoz 2014. u 11:35

Banovi dvori pružaju pravi gastronomski doživljaj u autentičnom dalmatinskom ambijentu: kameni zidovi, drvene police i namještaj, drvene grede na stropu, kameni šank, krušna peć.

Poslovni dnevnik kreće u potragu za najboljim seoskim gospodarstvom u sklopu trećeg izdanja Gastrofeja. Ono što ovogodišnje natjecanje čini posebnim je činjenica da krećemo u potragu za najboljim hrvatskim seoskim domaćinstvom – ugostiteljskim i ruralnim ambijentom koji zadovoljava sve odrednice poslovnog i gastronomskog utočišta. 

Natječaj se organizira u svrhu promocije seoskih gospodarstava u Hrvatskoj, te će se kroz tromjesečnu intenzivnu kampanju na svim platformama Poslovnog dnevnika, 24sata i Večernjeg lista upoznati javnost s pozicijom i gastro ponudom seoskih gospodarstva u Hrvatskoj. Gospodarstva se besplatno prijavljuju za sudjelovanje ovdje.

Seosko gospodarstvo Banovi dvori nalazi se u malom mjestu Dubrava kod Tisna, nedaleko od Šibenika. Banovi dvori su osebujni dvori, stari više od 150 godina.  Nekada davno je to bio obiteljski posjed koji je sada pretvoren u domaćinstvo za posjetioce. Veliki vrt iza zdanja svjedoči o ekološki uzgojenoj hrani koja se poslužuje, nekoliko desetaka stabala maslina o domaćem maslinovom ulju, sušionica pršuta, podrum sa vinskim bačvama. Staja za janjce kao i nekoliko magaraca koji šeću slobodno dvorištem najbolje opisuju život kakav je nekad bio.

Dalmatinski specijaliteti

Banovi dvori pružaju pravi gastronomski doživljaj u autentičnom dalmatinskom ambijentu: kameni zidovi, drvene police i namještaj, drvene grede na stropu, kameni šank, krušna peć.

Restoranom se širi miris prave domaće, dalmatinske kuhinje. Poslužuje se domaći pršut, sir, masline, kruh ispod peke. Posebnost domaćinstva su jela ispod peke. Ispod žarom prekrivenog metalnog poklopca peke satima se pripremaju teletina, janjetina, hobotnica, lignje uz domaći krumpir. Rezultat je jelo neopisivo dobrog okusa. Uz ukusan obrok domaćini će poslužiti i domaće vino što će upotpuniti gastronomski doživljaj.

Restoran može primiti 150 gostiju, tako da se ovdje mogu organizirati razne prigodne proslave i svečanosti. Dok vi uživate u gastronomskim mogućnostima Banovih dvora, vaša djeca se mogu slobodno igrati u dvorištu sa magarcima i janjcima koji će im zasigurno ostati vječno u sjećanjima.

Zabava izvan imanja

Seosko gospodarstvo Banovi dvori smješteno je na lokaciji koja nudi izlete u prekrasnu okolicu.U njegovoj neposrednoj blizini nalaze se čak tri Nacionalna parka: Kornati, Krka i Plitvička jezera, te Park prirode Vransko jezero. Možete obići i stare gradske jezgre gradova Šibenika i Zadra te otok Murter.
 

Više o Banovim dvorima saznajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close