Bankaricu sumnjiče da je s računa klijenta uzela još 5,5 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 07. studeni 2019. u 14:41
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Djela za koje se sada sumnjiči, počinila je od svibnja 2010. do travnja 2019., oštetila je 20 klijenata banke.

Istražujući što je sve radila Đurđica Polovina (62), bankarica iz Vrbovskog, koju su sumnjičilo da je do 2005. do 2018. s računa klijenata skinula oko dva milijuna kuna, policija je doznala da je broj oštećenih klijenata Erste & Steiermärkische banke puno veći, piše Večernji list.

A otkrili su i da je suma za koju se sumnja da ju je Đ. Polovina podigla s računa također veća, pa ju se sada sumnjiči da je prisvojila najmanje 5,5 milijuna kuna. 

Sumnjiči ju se za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, računalno krivotvorenje i krivotvorenje službene ili poslovne isprave. Djela za koje se sada sumnjiči, počinila je od svibnja 2010. do travnja 2019.,  oštetila je 20 klijenata banke.

Sumnjiči  je se da je bez znanja i odobrenja vlasnika kunskih i deviznih računa u računalnom sustavu banke evidentirala navodne isplate klijentima tevrbovsko 

o tome izradila krivotvorenu dokumentaciju. Osim toga sumnjiči ju se i da nije evidentirala zaprimljene uplate niti ih evidentirala na propisani način, već je novčana sredstva zadržala za sebe.

Kod nje je pretragom nađena dokumentacija koju je krivotvorila te joj je ta dokumentacija oduzeta. Prethodno je utvrđeno i da je od 2005. do lipnja 2018. na isti način dizala novac s računa 19 klijenata, a u tom slučaju šteta je bila oko dva milijuna kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close