Bankarica ukrala novac klijentima, imala je nekoliko drskih metoda

Autor: Poslovni.hr , 22. siječanj 2020. u 09:34
Foto: Getty Images

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“ i „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“.

'Sumnja se da je osumnjičena obavljajući poslove osobnog bankara u banci od travnja 2015. godine do kraja veljače 2019. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, neovlašteno te bez znanja i odobrenja četiri klijenta banke obavljala neovlaštene transakcije po njihovim računima u vidu neovlaštenih isplata/uplata, zatvaranja i otvaranja oročenih štednji po kunskim i deviznim računima te računima stambene štednje pri čemu je isplaćeni novac zadržala za sebe, a da bi prikrila svoje postupanje u više je navrata krivotvorila potpise klijenata na potvrdama o izvršenim transakcijama.
 
Također, 13. veljače 2019. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, izradila je ponudu osiguranja života i pripadajuću policu životnog osiguranja u korist jednog klijenta u koju je lažno unijela iznos jednokratne premije u iznosu od 71.900 € i koju je predala klijentu, nakon čega je izradila drugu ponudu i policu identičnih serijskih brojeva, ali s iznosom jednokratne premije od 8.000 € koji iznos je stvarno i uplatila na račun osiguravajućeg trgovačkog društva iz Zagreba dok je razliku od 63.900 € zadržala za sebe.
 
Na opisani način pribavila si je protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 1.183.538 kuna, a za koji je iznos prema imovinskopravnom zahtjevu oštećena banka.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičene je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku', obavijestila je PU zagrebačka.

Komentirajte prvi

New Report

Close