Bandićeva imovina teška tri milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 05. siječanj 2022. u 10:02
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iz javnih katastarskih podataka vidi se da na Vesnu Bandić službeno glase samo dvije nekretnine.

Najmanje 20 milijuna kuna danas bi mogla vrijediti ostavština pokojnoga zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, piše u srijedu Jutarnji list.

To je ako se računaju poznate nekretnine, pokretnine i umjetnine u Hrvatskoj i BiH, a koje je uz Bandića vezao Županijski sud u Zagrebu i vlasnički su razasute na nekoliko strana, uključujući njegova brata Dragu Bandića, ali i obitelj Brzica iz Imotskoga.

Ukratko, sud je Bandiću pripisao četiri stana u Zagrebu vrijednosti oko 10 milijuna kuna, vikendicu u Samoboru, umjetnine i oldtimere, a tu je i imanje u Hercegovini od 10 milijuna kuna.

Priču o mitskoj imovini Milana Bandića, kojoj je u ukupnosti gotovo nemoguće ući u trag, aktualizirala je nedavno Bandićeva udovica Vesna Bandić govoreći u intervjuu za Jutarnji da bi uskoro mogla ostati bez svega. Njoj, prema službenim podacima, pripada tek djelić Bandićeve procijenjene ostavštine.

U intervjuu je rekla da joj je nakon smrti supruga pripao dio nekretnine u Bužanovoj ulici, vikendica u Samoboru i dio posjeda u Hercegovini, raskošno imanje u Grudama na tzv. Bandića brigu. Problem je sada, kaže Vesna Bandić, što ne može postići dogovor s bratom svoga pokojnog supruga, Dragom Bandićem, kako tu imovinu podijeliti.

Iz javnih katastarskih podataka vidi se da na Vesnu Bandić službeno glase samo dvije nekretnine. Polovica stana u Bužanovoj i vikendica u Samoboru. Konkretno, vlasnica je 176 četvornih metara stana u Bužanovoj 4, koji sačinjava stambeni prostor u potkrovlju od 119 četvornih metara, terase od 54 četvorna metra, spremišta u podrumu i garažnog mjesta.

Za ostale tri nekretnine, stanove na Krugama, Jarunu i Gračanima, Vesna Bandić kaže da nikad nije čula i da se nisu pojavili u njegovoj ostavini. Međutim, sud je ustanovio da bi i ti stanovi, formalno u vlasništvu obitelji Brzica, Mate i Silvane iz Imotskog, navodno mogli pripadati Bandiću i da ih je Bandić koristio, piše novinar Jutarnjeg lista Filip Pavić.

Komentirajte prvi

New Report

Close