Bandićev plan za opstanak – ključno zaustaviti jednog čovjeka

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. veljača 2020. u 11:59
Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Do ovog plana Jutarnji list je došao kroz razgovor s brojnim bliskim suradnicima zagrebačkog gradonačelnika koji su vrlo jasno u više navrata isticali kako je Milan Bandić protekla dva mjeseca živio svoje najteže političke dane.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u posljednja dva tjedna rijetko istupa, odlazi tek na protokolarne obveze, a izjave koje daje mnogo su kraće, piše u nedjelju Jutarnji list, navodeći da je to početak priprema za Bandićev ostanak na vlasti.

Istupat će mnogo manje. Govorit će mnogo kraće i neće ulaziti u polemiku s medijima. Vladu premijera Andreja Plenkovića podržat će do kraja mandata, a na unutarstranački rat u HDZ-u neće reagirati. Tek nakon tih izbora krenut će u razgovore oko Izmjena i dopuna GUP-a, navodi dnevnik.

Na parlamentarnim izborima koncentrirat će se isključivo na Zagreb i susjedne izborne jedinice kako na tim izborima ne bi doživio debakl kao što je to bilo 2016. godine. Uspjehom na tim izborima želi ući u lokalne izbore i novi četverogodišnji mandat.

Bavit će se i oporbom. Kako onom u Skupštini, tako i onom na terenu. U odgovorima oporbi, pokušat će biti konkretniji, baš kao što je to bio slučaj kada je javno prozvao jednu od organizatorica prosvjeda protiv njega. Protiv nje će uskoro podići i kaznenu prijavu. Trenutno se kuje i plan o mogućim protukandidatima, prije svega Tomislavu Tomaševiću koji je prije tjedan dana i javno istaknuo da će se kandidirati za gradonačelnika Zagreba. Smatraju da je ključ zaustaviti njega.

Ovako otprilike trebao bi izgledati plan za opstanak zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića na čelu metropole i nakon svibnja 2021. godine. Sedmi mandat Bandić priželjkuje, iako je prije dobivanja šestog mandata govorio kako će to biti njegove zadnje četiri godine na čelu Zagreba.

Do ovog plana Jutarnji list je došao kroz razgovor s brojnim bliskim suradnicima zagrebačkog gradonačelnika koji su vrlo jasno u više navrata isticali kako je Milan Bandić protekla dva mjeseca živio svoje najteže političke dane.

Koliko će dugo Bandić slušati savjete svojih suradnika vrlo je teško prognozirati, ali je indikativno da se u posljednja dva tjedna ne pojavljuje često u javnosti i ne daje previše izjava o dnevnopolitičkim temama, donosi Jutarnji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close