Bandić srezao plaće gradskim šefovima za 10 posto

Autor: Poslovni.hr/H , 16. prosinac 2017. u 17:26
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić donio je u subotu odluku o mjerama racionalizacije troškova gradskih tvrtki i rashoda gradskog proračuna smanjenjem plaća za 10 posto menadžmentu i gradskim dužnosnicima, uključujući prosinačke, te mjerama za smanjenje troškova tih tvrtki i proračunskih rashoda za pet posto, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

U priopćenju Službe za informiranje Ureda gradonačelnika kaže se da je, "vodeći računa o socijalno-ekonomskim pokazateljima okruženja u kojem posluju trgovačka društva u vlasništvu Grada Zagreba i Gradska uprava Grada Zagreba, Gradonačelnik Milan Bandić, donio danas, 16. prosinca 2017, odluku o provedbi dodatnih mjera racionalizacije poslovanja".

Smanjenje troškova trgovačkih društava i rashoda gradskog proračuna, provest će se smanjenjem plaća za 10 posto menadžmentu trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zagreba, kao i svim pročelnicima, savjetnicima Gradonačelnika, zamjenicima pročelnika i pomoćnicima u gradskim upravnim tijelima te rukovoditeljima ustanova čiji se osobni dohodak isplaćuje iz proračunskih sredstava, uključujući i osobne dohotke za mjesec prosinac 2017.; te poduzimanjem mjera i aktivnosti koje će rezultirati racionalizacijom troškova trgovačkih društava i rashoda gradskog proračuna u iznosu od 5 posto.

"Osim gospodarskih ciljeva, potrebno je naglasiti kako navedene mjere potiču i upućuju na društveno odgovorno djelovanje menadžmenta u javnom sektoru," kaže se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close