Bandić prozvao Milanovića: S tamnim naočalama vozi se kao Sean Connery

Autor: Agencija VLM , 20. svibanj 2014. u 14:23
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Nakon što je šef gradskog SDP-a Davor Bernardić savjetovao gradonačelniku da na raspolaganje stavi prazne gradske stanove u Sopnici Jelkovec, Bandić se obrušio na SDP-ovu Vladu.

Zastupnici s liste gradonačelnika Milana Bandića na današnjoj sjednici Gradske skupštine najavili su da će svih 17 donirati po deset tisuća kuna za stanovnike s poplavljenih područja. Nakon toga u Skupštini se povela rasprava oko toga da li da se i ostali odreknu naknade ili da doniraju koliko tko može, a zaiskrilo je i na liniji Bandić – Milanović.

Naime, nakon što je šef gradskog SDP-a Davor Bernardić savjetovao gradonačelniku da osobama koje su bez doma ostale u Slavoniji na raspolaganje stavi prazne gradske stanove u Sopnici Jelkovec, po uzoru na Vladu koja će na raspolaganje staviti stanove u slavonskim gradovima, Bandić se obrušio.

– Stanovi su na raspolaganju ako Vlada to zatraži, no tko će doći iz Slavonije stanovati u Zagreb. Šta će jesti? Ciglu? Beton? Zamislite da ja sada ispalim s ove govornice da savjetujem Vladi da svu građevinsku operativu koja ne radi uputi u istočnu Slavoniju i da obnavljaju kuće. Da sam ja gradonačelnik Hrvatske, oni bi već bili u Slavoniji – kazao je Bandić dodavši da bi on, da je,gradonačelnik Hrvatske ondje i noćio

-Zamislite da ministri spavaju u Slavoniji, da premijer isto leži u Gunji. Pa to je najbolja priča. Da ja idem na Euroizbore, ja bi tamo spavao no s tim se čovjek rađa – istaknuo je Bandić neizravno prozvavši Milanovića zbog vožnji s tamnim naočalam amfibijom po jezeru ko Sean Connery.

Komentari (8)
Pogledajte sve

@fantom,

ma pusti ih, nećeš to njima dokazat.

pravi hrvat hoće Ćaću koji je gazda i glavni za sve.
svi ostali šute sa isključenim mozgovima i ulizuju se Ćaći i u njegovoj sjeni pomalo izvlaće ponešto za sebe.
oni ambiciozniji žele naslijediti Ćaću i postati i “veći Ćaća od Ćaće’

sad još malo će izabrat karamarka za novog Ćaću pa će on nastaviti slavni niz tito, tudjman, sanader…

@Moller
Ti si jos na nivou djeteta kojem je potreban veliki tata da donosi sve moguce odluke umjesto njega. Upravo zbog populista kao sto je Bandit, drzava je u ovakvom rasulu jer se na sve moguce pozicije postavljaju stranacki podobnici. U mojoj sredini, zapovjednici civilne zastite su osobe koje su po stranackom kljucu postavljene na zapovjedna mjesta a za to nije premijer odgovoran nego svi oni koji zive u tim sredinama i biraju populiste da im upravljaju zivotima. A kad dodje ovako nesto, onda svi zajedno placamu neciju neodgovnornost.

Inace, poplave se dogadjaju i drugdje u svijetu a lanjska u srednjoj europi je bila 5. najveca prirodna nepogoda u povijesti, pa nisam ni znao da se uopce dogodila. Jedino balkanci uvijek ispadaju zrtve kojima je premijer kriv sto je voda rasla 3 dana i sto je netko tjedan dana ranije najavio kisno vrijeme a oni su cekali zadnji tren da nesto poduzmu.
Vaš link …

hrvatske-vode-su-odustale-od-obrane-sela-u-opcinama-drenovci
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/123177-najgore-poplave-u-rh-zupan-galic-hrvatske-vode-su-odustale-od-obrane-sela-u-opcinama-drenovci-i-vrbanja.html

hrvatska-ipak-nece-dobiti-nista-iz-eu-fondova
za-stetu-od-poplava-i-tome-nije-kriva-eu
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/123169-hrvatska-ipak-nece-dobiti-nista-iz-eu-fondova-za-stetu-od-poplava-i-tome-nije-kriva-eu.html

odgovornost-za-poplave-je-na-aktualnoj-vlasti-pitajte
jakovinu-sto-je-napravio-u-dvije-godine
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/123104-odgovornost-za-poplave-je-na-aktualnoj-vlasti-pitajte-jakovinu-sto-je-napravio-u-dvije-godine.html

vjerujete-li-milanovicu-kada-kaze-da-ce-drzava-obnoviti-kuce-svima-stradalima-u-poplavama ?
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/123149-vjerujete-li-milanovicu-kada-kaze-da-ce-drzava-obnoviti-kuce-svima-stradalima-u-poplavama.html

[/quote]fantom
pre.eravanje !
Ukoliko pratite cjelokupnu situaciju od početka, zaključili bi da:
svaki neslučajni premijer, svake normalne države, već najkasnije u petak u popodnevnim satima uputio bi se u ugroženo područje, sa svim svojim potrebnim i trenutno raspoloživim ljudima, te sa vodećim ljudima lokalne samouprave duž obrambenog područja definirao strategiju aktivnosti, koje su neophodne da se izbjegne katastrofa(kako vidimo danas su mnogi svjesni stanja i tako ga nazivaju) te eventualne štete smanje na najmanju moguću mjeru.
Sve ostale aktivnosti vezane za partijske skupove i mudrovanja o izborima za EU parlment bile bi odgođene, dok se ne provedu mjere zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara.
Obzirom da je ovdje došlo do očitog neslaganja državnih vlasti i lokalne samouprave, tada imamo situaciju da su neke stvari izmakle kontroli do granica gdje su bili u visokoj mjeri ugroženi životi ljudi, zbog nemogućnosti županijske i općinskih vlasti da provedu potrebne mjere, što se iskazalo na nedostatku i pravovremenoj dobavi materijala za obranu, te nedovoljnom broju organizirano dovođenog ljudstva, prilično toga se odvijalo samoorganiziranjem pristiglih u pomoć. Složiti ćete se da župani nemaju ovlasti primjeniti naredbe prema bilo kojoj službi u državi, dok premijer to može.
Kako su naša dva helikoptera bili upućeni u BiH (što je svakako trebalo učiniti), u situaciji gdje su bili presudni sati dozvoliti nedostatak vreća i pijeska na terenu je nedopustivo.
Zbog svih onih propusta koji su se pojavljivali tijekom akcije spašavanja, mislim da bi pravovremenim preventivnim sastankom sa svim službama, dobili na bržoj organizaciji i kvalitetnijoj provedbi. A za tako nešto potrebno je imati premijera, a ne manekena. Pravi premijer dolazi po suhom i organizira ljude, a ne amfibijom u razgledanje i čuđenje, sa potencijalnim naglaskom na istrage, nitko njemu ne brani da hvata lopove, dok je Sava u svom koritu. Jedini čovjek koji je organizaciono i operativno djelovao u skladu sa potrebama i svojim zadaćama je general Lovrić, te da nije po dojavama, bilo hitnih intervencija njegovih jedinica u suradnji sa lokalnim samoorganiziranim jedinicama na pojedinim mjestima, budite sigurni da bi Zoki imao daleko veći prostor za razgledanje amfibijom, ali i daleko veće štete.
I da, primio sam na znanje vaš citat, svakako ću ga uzeti u razmatranje, ali nekako osjećam da ga niste uputili pravoj osobi, samo nastojim biti realan i objektivan u sagledavanju ponašanja premijera u vrlo složenoj i opasnoj situaciji, Zokija se ne može i ne treba mrziti, samo upozoravati na propuste, jer se dečecu ne može i u puno bezazlenijim sitacijama dokazati da je nedorastao zadatku koji obavlja. Inače sve velike mislioce ionako uzimam s rezervom, jer morate uzeti u obzir vrijeme u kojem su živjeli, gdje su živjeli, s kim su živjeli,čime su se bavili……itd, itd, ne može se njihova izreka i misao automatski primjeniti na sve ljude, u svakom vremenu, u svim okolnostima, što bi vidim vi rado meni prišili.
Probajte razmišljati o izjavama predsjednika dr. Ive Josipovića o “ustaškoj zmiji” pa mu pošaljite upit na Ured predsjednika, da vam pojasni kako to da ta slavonska “ustaška zmija” spašava stanovnike Gunje i Rajevog sela, nadajući se da znate strukturu stanovništva u tim mjestima i pošaljite mu svakako citat Hermana Hessea.
Još bih dodao jednu svoju misao primjerenu vremenu i trenutku;
” Ako budeš čekao da te Zoki spašava od poplave, moraš biti višlji od ministra Kotromanovića

New Report

Close